Tohtori Joo Joo: Etiäisiä vuodenvaihteeksi

T:Teksti:

Tammikuu. M.O.T.:n tutkiva ryhmä onnistuu jäljittämään ainakin kaksi Bomfunk MC’sin Super Electric -sinkun omistajaa Euroopasta. Sonera uhkaa siirtää pääkonttorinsa Ruotsiin, mikäli verotus ei kevene. Kansa ryntää spontaanisti kaduille juhlimaan. Useita loukkaantuneita.

Helmikuu. Suomen hiihtomaajoukkue saavuttaa Salt Lake Cityn olympialaisissa lähes euroviisumaisiin mittoihin yltävän, veret seisauttavan kilpailumenestyksen. Urheilutoimittajilla on vakavia ongelmia kiikareiden täyttämisessä.

Maaliskuu. Paavo Haavikko ja Juhan af Grann löytävät toisistaan ymmärtäjän ja ennustavat yhdessä Osama bin Ladenin piilopaikan sijainnin, mutta itsesensuroivat tiedon bin Ladenin antautumiseen asti. Viimeinen eBisnes yRitys asetetaan sElvitystilaan.

Huhtikuu. Suomen elokuvakriitikoiden yhdistys ehdottaa Spedelle postuumia elämäntyö-Oscaria. Talous kääntyy rehvakkaaseen nousuun, kunnes ruutupaitainen portieeri ohjaa tämän isällisesti takaisin pöytäänsä. 1990-luku tulee takaisin.

Toukokuu. VR:n makasiinit hajasijoitetaan maakuntiin. Salattujen elämien viimeinen jäljellä oleva tähtinäyttelijä kirjoitetaan ulos sarjasta abduktioteeman avulla. Tilalle tulee purentavikainen homoseksuaalipeikko, joka äänestää keskustapuoluetta. Miespolvet vaipuvat unholaan.

Kesäkuu. Ultra Bra tekee yllätyspaluun juhannuskeikoille. Paavo Lipponen tekee yllätyspaluun sdp:n puoluejohtajaksi. Lassie tekee yllätyspaluun kotiin.

Heinäkuu. Nokia uhkaa siirtää pääkonttorinsa Mauritiukselle, mikäli suomen kielen synonyymisanakirjaan ei tehdä muutoksia siittimen vulgaari-ilmausten kohdalle. Hallitus perustaa virkamiestyöryhmän selvittelemään asiaa. Toimenpiteellä ei ole mitään tekemistä Nokian lausunnon kanssa.

Elokuu. Memphisin Tupelossa vireä 67-vuotias eläkeläinen tarjoaa naapureilleen grillikylkeä Coca-Colan ja vaahterasiirapin kera ja naureskelee omituisesti pulisonkeihinsa kysyttäessä syytä juhlaan.

Syyskuu. Youth Against Pink Floyd osoittaa mieltään emi:n pääkonttorin edustalla Lontoossa. Useita loukkaantuneita. 1990-luku alkaa olla out.

Lokakuu. Yhdessä välähdyksenomaisessa hetkessä George W. Bush ymmärtää, kuinka suoritetaan laskutoimituksia jakokulmassa. Suomen Pankissa ilmiriita: Pentti Hakkaraisen jojo karkaa ja sotkee Matti Louekosken pasianssin. Sinikka Salo joutuu keskeyttämään ristipistotyönsä selvitellessään näkemysristiriitaa.
Marraskuu. Kanava-lehti haastattelee Wallu Valpiota munasillaan. Enää Parnasson ja Vartiotornin lukijat ovat tietämättömiä siitä, kuinka Valpio hankki kännissä työpaikkansa Radio Cityyn.

Joulukuu. Hiljalleen korkeuksista variseva vitilumi peittää vapahtajansa Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaan valmistautuvan kristikunnan rauhaisaan lepoon. Maassa rauha ja ihmisten kesken hyvä tahto. Useita loukkaantuneita.