Niinpä: Naiset elävät miehiä pidempään.

T:Teksti:

Siksi heille pitää maksaa vähemmän palkkaa kuin miehille, sanoo professori Klaus Kultti Helsingin kauppakorkeakoulusta (Helsingin Sanomat 19.12. 2001).
    Tupakoitsija elää keskimäärin viisi vuotta vähemmän kuin tupakoimaton. Kultin perustelun mukaan ajatus siitä, että tupakoimaton voisi saada samaa palkkaa kuin tupakoitsija on mieletön. Minkä tahansa ryhmän, joka elää muita lyhyempään, on saatava enemmän palkkaa.
    Mahdolliset erot tuloissa, kulutuksessa ja työn tuottavuudessa voi unohtaa. Kultti ei halua myöskään sotkea oikeudenmukaisuusasioita palkkoihin.
    Onneksi kaikki professorit eivät välttele oikeudenmukaisuusasioita. “Kultin kirjoitus nostaa myös esiin kysymyksen, mitä tarkoitetaan sellaisilla sanonnoilla kuin ‘kaikkien ihmisten elämä on yhtä tärkeä tai samanarvoinen’. Meistä useimmat hyväksyvät tämän, mutta sen tulkinta ei voi johtaa meitä väittämään, että kaikille miehille kuuluu korkeampi palkka kuin naisille, koska he tekevät enemmän itsemurhia kuin naiset”, vastaavat kollegat Pertti Haaparanta ja Reija Lilja Kultille (HS 30.12. 2001).