Darwinin palkinto Suomeen

T:Teksti:

Darwinin palkinto on myönnetty suomeen. Palkinnon voitti 21-vuotias loppilaismies, joka jäi auton alle ja kuoli asetuttuaan makaamaan keskelle Tampereen moottoritietä aamuyöllä 11.10.2001. Mies yritti tempauksellaan pysäyttää ohi ajavia autoja bensiinin loputtua hänen omasta autostaan.
    Darwinin palkinto myönnetään sellaisille ihmisille, jotka parantavat ihmiskunnan geenistöä poistamalla itsensä siitä mahdollisimman typerällä tavalla. Darwinin palkintoja jakavan Wendy Northcuttin mukaan loppilaismies täyttää palkintokriteerit.
    Lähes poikkeuksetta Darwinin palkinnon voittaa mies. Onko se empiirinen todiste siitä, että evoluutio on muokannut miehen ja naisen aivoja eri tavalla?
    “Kyllä”, Northcutt vastaa. “Evoluution kannalta lajimme näyttää hyötyneen miesten yrityksistä tehdä hulluja asioita, jotka joskus tappavat heidät. Tällä tavoin on löydetty mullistavia ravinnonlähteitä.”

Wendy Northcutt: Darwinin palkinnot – evoluutio käytännössä. Suomentanut Toni Lehtonen. (Rasalas-Kustannus)
Wendy Northcutt: The Darwin Awards II: Unnatural Selection. (Dutton & Orion House)
www.darwinawards.com

Juhana Rossi