Miksi Yliopiston apteekki ei anna opiskelijoille alennusta reseptilääkkeistä?

T:Teksti:

Opiskelija kävi YTHS:llä lääkärissä syksyllä. Lääkäri kirjoitti reseptin ja varoitti, että “ei kannata käydä Yliopiston apteekissa, koska sieltä ei saa opiskelija-alennusta”. Yliopiston apteekki ei anna opiskelijoille alennusta reseptilääkkeistä, mutta käsikauppalääkkeistä saa kymmenen prosentin alennuksen.
    Miksi opiskelija ei saa alennusta Yliopiston apteekista, vaikka nimestä niin voisi päätellä, markkinointipäällikkö Ritva Ylänkö?
    Opiskelijat saavat alennusta. Normaalihintaisista itsehoitotuotteista saa kymmenen prosentin alennuksen. Lisäksi opiskelija voi, kuten kaikki muutkin asiakkaamme, liittyä Yliopiston Apteekin kanta-asiakkaaksi. Kanta-asiakkuuteen liittyy monenlaisia etuja.
    Eikö Yliopiston apteekille ole huonoa mainosta, jos opiskelijoita kehotetaan ostamaan lääkkeet muualta kuin teiltä?
    On tietenkin ja etenkin on erittäin valitettavaa, jos huono mainos perustuu virheellisiin tietoihin.
    Onko reseptilääkkeiden opiskelija-alennuksista luopuminen vaikuttanut myyntiin?
    Liikevaihto on kehittynyt myönteisesti myös vuoden 1997 jälkeen, jolloin “entinen” opiskelija-alennus poistettiin ja kanta-asiakasohjelma lanseerattiin. Asiakasryhmäkohtaisen myynnin seurantaan meillä ei ollut tuolloin työkaluja, mutta käytännön tuntuma on se, että opiskelijat käyttävät yhä apteekkiemme palveluja. Opiskelijoille jätettiin SYL-kortilla saatava alennus itsehoitolääkkeistä ja kuten aiemmin todettiin, mahdollisuus liittyä Yliopiston Apteekin kanta-asiakkaaksi. Kanta-asiakkuuteen liittyy myös muita etuja, joita ei voi mitata rahassa.

Sekä reseptilääkkeistä että käsikauppalääkkeistä saa opiskelijakortilla kymmenen prosentin alennuksen Runeberginkadun Carelia-apteekista, Mannerheimintien Kolmen Sepän apteekista ja Kauppatorin apteekista.

Kirsikka Saari