Arvoitus

T:Teksti:

Jos metsuri on koko päivän syömättä ja nälissään, niin kuinka monta voileipää hän pystyy syömään tyhjään vatsaan?

Pystytkö ratkaisemaan tämän arvoituksen? Yritä edes. Ylioppilaslehti arpoo ja valitsee parhaimman vastauksen, jonka lähettäjä palkitaan upealla Ylioppilaslehti-T-paidalla. Vastaukset sähköpostissa osoitteeseen yol_ts@helsinki.fi 11.10. mennessä.
     Mukaan vastaajan nimi ja puhelinnumero.
     Tiedätkö hauskan ja kekseliään arvoituksen, joka olisi sopiva pähkinä Ylioppilaslehden lukijoiden purtavaksi? Lähetä arvoituksesi 11.10. mennessä sähköpostissa osoitteeseen yol_ts@helsinki.fi. Jos arvoituksesi julkaistaan, saat hienon Ylioppilaslehti-T-paidan.
     Edellinen arvoitus kuului: Taksin omapaino on 650 kiloa. Siihen tankataan yhden ajovuoron ajaksi 65 litraa bensiiniä. Ensimmäinen matkustaja painaa 78 kiloa. Toinen matkustaja painaa 82 kiloa. Mitä taksinkuljettaja painaa?
    Vastauksia tuli 43. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki olivat oikeita. Taksinkuljettajahan voi painaa monta asiaa: taksamittarin nappia, kaasua, jarrua, kytkintä. Johanna Nuutinen lähetti jopa näin kryptisen vastauksen: ”Hän painaa kaasua. Ja sen jälkeen kolmatta matkustajaa.” Markku Kilpeläisen mukaan taksinkuljettaja painaa ”pitkää päivää”. Sekin hyväksytään.
    Arvonnassa oli kuitenkin vain yksi voittaja, Hanna Ovaskainen. T-paita lähtee siis Hannalle. Kiitokset kaikille osallistujille.