Yliopiston nettiosoite muuttuu myös kaupungin osoitteeksi

T:Teksti:

Helsingin yliopiston internetosoite www.helsinki.fi muuttuu 10. 9. alkaen myös Helsingin kaupungin viralliseksi osoitteeksi. Yliopisto ja kaupunki kutsuvat uutta yhteistä aloitussivua palveluportiksi.
    Vanha aloitussivu säilyy osoitteessa www.helsinki.fi/yliopisto. Myös esimerkiksi sähköpostiosoitteet säilyvät Helsingin yliopistossa @helsinki.fi ja kaupungilla @hel.fi muodossa.
    Keskeisimpinä kohderyhminä palveluportissa ovat kotimaiset ja ulkomaiset matkailijat, tutkijat ja vierailijat, jotka haluavat tietoa kaupungista ja lähiseudusta. Peruskäyttäjille on pyritty luomaan nopeat “ohituskaistat” heidän käyttämiinsä sivustoihin, joita ovat esimerkiksi erilaiset artikkelitietokannat.
    Uudistuksen maksaa kaupunki, joka on jo vuosia haikaillut helsinki.fi osoitteen perään. Helsingin yliopistolle ei siis koidu kustannuksia.