Tuote

T:Teksti:

Makea, rapeakuorinen ja sisältä pehmeä; koleana syyspäivänä S-Marketin uunissa vastapaistettu Imatran riisipiirakka piristää.
    Piirakka on imatralaisen Vuoksen leipä oy:n tuote. Viipurista oppinsa hankkinut leipuri Toivo Vahvelainen perusti perheyhtiön vuonna 1952. Nyt yritystä johtaa kolmas polvi, Vahvelaisen pojantytär Päivi Krogerus puolisonsa Ralfin kanssa. Leipomojätti Fazer osti leipomon tytäryhtiökseen vuonna 1999.
    Imatran riisipiirakkaa alettiin valmistaa vuonna 1988. Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä Päivi Krogerus ja tuotantopäällikkö Lauri Seppälä kehittelivät uusia piirakkatuotteita perunasmetanapiirakasta sipulilla höystettyyn porkkanapiirakkaan.
     Yhtiön hittituotteeksi tuli riisipiirakka. Karoteenivoi antaa riisille keltaisen värin ja sokeri makeuttaa sen niin, ettei voi maistu liian vahvana. Suosiosta kertoo, että yksin Helsingissä myydään viikoittain 60000 riisipiirakkaa.