Sortavaa laitosta? Helsingin yliopiston rehtori Kari Raivio johtaa laitosta, joka hänen mielestään on suuri tasa-arvon tulppa. Raivion mukaan ilmainen yliopisto-opiskelu uhkaa demokratiaa. Köyhät joutuvat maksamaan rikkaiden jälkeläisten ilmaisesta opiskelusta, mikä on väärin. Suurin osa yliopisto-opinnot aloittavista on korkeakoulutettujen lapsia.
    ”Onkin perustellusti väitetty, että ne kaksi instituutiota, jotka edustavat suurinta tulonsiirtoa köyhemmiltä rikkaimmille, ovat Suomen Kansallisooppera ja maksuton yliopisto-opetus”, rehtori sanoo.
    Rehtorin mukaan ne harvat köyhät, jotka vielä eksyvät yliopistoon pitäisi panna – toki rikkaiden ohella – maksamaan yliopisto-opetuksesta.
    Mitä seuraavaksi? Tielaitos maksulliseksi: köyhällä ei ole varaa autoon.
     Poliisi maksulliseksi: köyhällä ei ole omaisuutta, jota poliisi puolustaisi.