Mutantit tunkeutuvat Suomeen

T:Teksti:

Mutanttisankarit palaavat aina kuolleista. Nyt palaa heidän 1996 Suomessa lakkautettu lehtensä Ryhmä-X. Tosin koska lehti tulee viime vuotisen leffan nosteessa, on nimi X-Men. Myös ryhmän suosituin ja pahasisuisin hahmo Wolverine sai juuri oman lehtensä.
    Klassikkotarinoiden ansiosta Suomen X-fanien pyhä vuosi on 1985. Vuodessa 2001 on uuden merkkivuoden ainekset; X-Men-leffa tuli videolle, jatko-osaa tehdään ja kauppoihin tuli kaksi uutta lehteä, joista X-Menissä ollaan heti suurissa tarinoissa kiinni.
    Wolverinen oma sarjakuva keskittyy valitettavasti lähinnä mätkimiseen. X-Meneissä sentään keskitytään myös ryhmän jäsenten välisiin ihmissuhdejännitteisiin. Tiiviissä ryhmässä tunteet ja kaunat leiskuvat. Jenkeissä sarjaa koko 1980-luvun kirjoittaneen Chris Claremontin hyppysissä sarja muistutti ajoin seikkailuelementein höystettyä saippuaoopperaa. Claremont palaa ohjaksiin Suomen 2002 numeroissa.

X-Men ja Wolverine ilmestyvät vuorokuukausina.

Jonathan Mander