Kattaus: Kesäeväs

T:Teksti:

Kesän tultua alkaa loma. Ensi kesää en kyllä näe. Kesällä tehdään kaikki työt, joita talvella ei tehty. Kaita polku nurmettuu mökille, joka pitäisi taas loman kunniaksi kunnostaa. Kesälomalla voi juoda paljon ja hillua rennommin kuin talven harmaudessa. Lomakuun jälkeen maksaan sattuu, ja olo on raskas. Kaupunki on tyhjä mutta täynnä turisteja. Kadut avataan, ja ikuiset kunnostustyöt alkavat taas viimeistä kesää. Kadulla tuoksuu kesä, ja ennen juhannusta yöt ovat kauniin valkeita. Pian kesä loppuu ja alkaa syksy. Sitä on hyvä surra jo ennen kesän koittamista. Näin ei mieli koskaan kevene kesälläkään.
     Kesäinen ruoka on perunasalaatti. Tarvitset keitettyjä perunoita, purjoa, valkosipulia, paprikaa, hyvää oliiviöljyä, viinietikkaa, suolaa, pippureita, sinappia ja yrttejä maun mukaan. Viipaloi perunat ja silppua sipulia ja paprika. Sekoita ainekset ja tee ranskalaistyyppinen kastike öljystä, etikasta ja mausteista. Kaada salaatin päälle ja anna maustua muutaman tunnin ajan viileässä. Hyvää kesää.

Juha-Heikki Tihinen