Kattaus: Humala

T:Teksti:

Juhliessa saattaa tulla humalaan. Se taas ei ole aina pelkkää riemua. Parhaiten tämä ilmenee vappuna, jonka Arto Melleri aikoinaan nimesi amatöörien kännäystuokioksi, josta hän pysyttelee loitolla. Juomistaan voi suunnitella hyvinkin tarkasti, mutta moni suosii improvisoitua ryyppäystä. Humalasta tykkäävän taivas on ikuinen nousuhumala, josta arki, krapula ja tylsimykset on suljettu pois. Parasta känniseuraa on moni etsinyt löytämättä koskaan täydellistä.
     Humaltuessa voi harjoittaa erilaisia aktiviteetteja: katsoa tv:tä, juoruta, sotia tai istua tuppisuuna.Savusilakkalaatikko
    Juodessa maistuu ruoka ja mielellään suolainen. Savusilakkalaatikko on muunnelma janssoninkiusauksesta. Tarvitset 10 isoa savusilakkaa, kilon perunoita, muutaman sipulin, kermaa tai kermamaitoa, mustapippuria, voita. Perkaa silakat. Kuori ja viipaloi perunat. Silppua sipuli. Lado kaikki kerroksittain vuokaan, mutta päällimmäiseksi perunaa. Kaada neste päälle ja lisää muutama voinokare. Paista 175 °C:ssa toista tuntia, kunnes laatikko on kypsää. Tarjoa etikkapunajuurten ja suolakurkun kera. Varaa runsaasti olutta.

Juha-Heikki Tihinen