Agent Provocateur: Pojat saavat maksaa isiensä synnit

T:Teksti:

Oireet: Kaikki järkevät miehet ja naiset: kun seuraavan kerran kuulette jonkun messuavan sukupuolten välisestä tasa-arvosta – suojautukaa!
     Tasa-arvomelskaajat ovat periaatteessa hyvällä asialla. Mutta valitettavasti heidän messuamiseensa kietoutuvat vaarallisella tavalla kosto, raha ja älyllinen köyhyys.

Diagnoosi: Kun jotain ajatusta toistetaan tarpeeksi kauan, se muuttuu totuudeksi. Yksi tällainen arkitotuus on se, että naisen asema tässä yhteiskunnassa on huonompi kuin miehen.
    Tämä on tietenkin vain osatotuus. Ainahan epäkohdan näköisiä asioita löytyy, kun oikein tonkii. Jos tasa-arvointoilijat viitsisivät joskus nostaa katseensa pseudotieteellisistä pamfleteistaan ja kurkistaa ulos ikkunasta, he näkisivät maailman muuttuneen hyvin erilaiseksi kuin mitä kirjoissa lukee.
    Elämä potkii molempia sukupuolia päähän hyvin tasavertaisesti. Sellaista se on. Me voisimme kaikki vinkua kovaa kohtaloamme, mutta kai kehittävämpiäkin ajanvietteitä on?
    Kun ihminen joutuu toteamaan, että maailma on muuttunut ja minä en, niin kipeäähän se tekee. Vaikeaa on myöntää pudonneensa kelkasta. Helppoa on pistää pojat maksamaan isiensä synnit.
    Tasa-arvoasioilla metelöiminen tuo monille itsensä asiantuntijoiksi seppelöineille ihmisille elannon. On heidän etujensa mukaista pönkittää ajatusta, että tasa-arvoasiat ovat tässä maassa kovin huonosti. Ja kun he tutkivat näin polttavaa ongelmaa, niin kukaan ei tohdi ottaa heiltä apurahoja pois.
    Tasa-arvotutkijoita on hyvä verrata ympäristötutkijoihin. Kuka rahoittaisi ympäristötutkijoita, jos he sanoisivat, että ympäristöongelmia on liioiteltu rajusti?
    Oikeuttaakseen työnsä ja saadakseen luvan anoa rahaa tasa-arvotutkijoiden pitää pukata liukuhihnalta selvityksiä, joiden mukaan asiat ovat edelleen voi voi niin huonosti: iltapäivälehdessäkin haastateltiin taas sovinis-tisikaa.
    Onko tasa-arvotutkijoilla kovin suurta motiivia tuoda esille ajatuksia, joiden mukaan asiat ovat oikeastaan aika hyvin? Miettikääpä sitä.

Mitä asialle pitää tehdä: Meidän täytyy epäillä ihmisiä, jotka uskottelevat naisten olevan heikommassa asemassa yhteiskunnassa. Me emme saa elättää retoriikkaa, joka loukkaa kaikkia tavallisia fiksuja naisia ja miehiä.
    Sukupuolten välisen tasa-arvon ei pitäisi olla päämäärä. Sen pitäisi olla selviö.
    Ei se ole tasa-arvoa, että kaikissa asemissa on naisia ja miehiä yhtä paljon. Tasa-arvoa on se, että naisilla ja miehillä on yhtäläiset mahdollisuudet saavuttaa tavoitteensa.

Miten todellisuudessa käy: Sen näki koulussa, ala-asteella, yläasteella, lukiossa. Tytöthän siellä tahdin määräsivät. Lukiossa ja yliopistoissa on kaksi tyttöä yhtä poikaa kohden. Te tiedätte, mihin tämä johtaa.
    Jos välttämättä haluatte tietää, miten ihmiset jaetaan tässä yhteiskunnassa a- ja b-kastiin, vastaus ei ole jalkojen välissä. Pojat ja tytöt ovat yhtä välkkyjä. Tsekatkaa vanhempien pankkitili. Kerran köyhä, aina köyhä.

Sami Rainisto