Tohtori Joo Joo: Lakkovaroitus

T:Teksti:

Aina te huudatte ja räyhäätte opiskelijoille valmistumisajoista ja kaikesta muusta, mutta ihan turha teidän on yhtään valittaa koska se on kokonaan teidän ihan oma vikanne.
    Meidän mittamme on nyt täynnä. Me vaadimme takaisin opiskelijoille kuuluvia etuja ja oikeuksia, ja jos vaatimuksiimme ei suostuta, me ryhdymme lakkoon.
    Ensiksikin me vaadimme tietystikin lisää rahaa. On täysin kohtuutonta kuvitellakaan, että kukaan voisi valmistua ajoissa tai ylipäätään ollenkaan, jos kerran kaikki pitää maksaa itse. Kaupan kassa on aivan sopimaton paikka herkille isänmaan toivoille, joten vaadimme vähintään myymälänhoitajan palkkaa vastaavan opintotuen plus 20 prosentin korotuksen päälle, tai sitten kaikkien pitää päästä Nokialle töihin ja siitä pitää saada opintoviikkoja. Saatte itse valita.
    Tenttien arvosteleminen on epäreilua ja diskriminoivaa ja asettaa opiskelijat eriarvoiseen asemaan. Motivaatio siinä menee väkisin jos saa tentistä huonon arvosanan. Siksi vaadimmekin, että tenttiarvosanoja korotetaan kaikissa tulosluokissa ensi vaiheessa vähintään kahteen ja puoleen, ja vuoteen 2002 mennessä ainakin kolmoseen.
    Graduakaan ei kukaan halua tehdä, joten niiden tekeminen pitää heti muuttaa vapaaehtoiseksi. Ei ketään voi pakottaa tuhlaamaan parhaita vuosiaan jonkun tyhmän gradun tekemiseen jos ei itse halua. Tai ainakin pitää saada valita kivempia aiheita.
     Ja miten te luulette että kukaan voi yhtään mitään opiskella jos joutuu asumaan jossain Kontulassa jonkun ihan ihmeellisen tyypin kanssa, joka haisee ja varastaa jugurtit ja kuuntelee huonoa musiikkia. Jos Hoas ei heti perusta kunnollisia opiskelija-asuntoja Eiraan ja Westendiin niin katsomme olevamme pakotettuja äärimmäisiin keinoihin ja toimenpiteisiin.
    Eikä nykyaikaisilla työmarkkinoilla voi pärjätä, jos ei ole kansainvälistä kokemusta. Me vaadimme, että kaikkien opiskelijoiden pitää päästä ulkomaille opiskelemaan niin pitkäksi aikaa kuin haluaa, mutta ei mihinkään kylmään maahan tai Venäjälle.
    Tenttikirjat joutuu itse hakemaan kirjastosta jossa on omituisia sivareita ja niissä kirjoissa on ihan liikaa vaikeita ulkomaankielisiä sanoja ja ne on aina ihan tylsistä aiheista. Jos tenttikirjoihin ei välittömästi saada lisää seksiä ja formuloita niin me ei aleta enää ollenkaan ja lopetetaan opiskelu tähän paikkaan.
    Porthanian ruokalan ruokakin on yäk ihan pahaa. Ensi vaiheessa korkeakoulujen ruokalistoille tulee laittaa enemmän lettuja ja pannareita. Lopullinen tavoitteemme on Michelin-tähdellinen ravintola, ja tästä vaatimuksestamme emme tingi senttiäkään.
    Edelleen vaadimme, että hallituksen köyhyyspaketti on peruttava. Joka törkeää huolimattomuuttaan, piittaamattomuuttaan tahi muuta omaksi syykseen luettavaa on päätynyt köyhäksi, ansaitsee täysimääräisenä kaiken siihen liittyvän itkun ja hammasten kiristyksen sekä lisäksi vielä sapiskaa, keppiä ja kaakinpuuta.
    Koska talouskasvu on ulottunut kaikkialle, Suomessa kukaan ei itse asiassa edes teoriassa voi olla köyhä, kuten seuraavista laskelmistamme selvästi käy ilmi (liite 1). Elintasoköyhien rahat ovat rahattomilta opiskelijoilta pois, joten vaadimme omamme takaisin korkojen ja anteeksipyyntöjen kera.
    Ja sitten me vaadimme vielä nuorempia ja kauniimpia fukseja. Ei opiskelusta mitään tule jos uusien illoissa kaikki fuksit ovat jo valmiiksi kihloissa ja yli kaksikymmentävuotiaita.
    Näistä lähdetään neuvottelemaan. Haluamme korostaa, että neuvottelujen ensi vaiheessa vaatimukset ovat vielä alimitoitteja ja vaatimattomia, mutta peli kovenee, jos te päätätte ruveta hankaliksi.
    Jos vaatimuksiimme ei suostuta, aloitamme välittömästi pistelakon, mykkäkoulun ja ihan turha odottaa äitienpäiväkorttiakaan sen jälkeen.
    Kyllä teitä sitten harmittaa ja te toivotte ettette olisi kiusanneet meitä, mutta silloin se on jo liian myöhäistä eikä mikään tuo meitä enää takaisin.