Lapsellista ruokaa

T:Teksti:

Kaikki lapset eivät ole kilttejä, mutta he saavat haluamansa helpommin kuin aikuiset. Vauva on kuningas; lasta ei enää palvella yhtä hyvin kuin vauvaa. Lapsi ei välttämättä pidä toisista lapsista, mutta ainakin nämä ovat samankokoisia kuin hän itse. Lapsuudesta voi muistaa pommisuojan perunavuoren tai haljenneen hevosen. Lapsuusmuistoihin kuuluu myös imelä nostalgia, joka muuttaa pahan ruuan ja ruman pihan paratiisiksi. Lapsen maailma on usein näkymätön, mutta kun lapsi kasvaa, hänestä tulee ongelmallista nuorisoa. Huh-huh!

Soijaminestronekeitto

Lapsia ei tarvitse ruokkia lihalla, sillä soijaminestronekeitto maistuu ilman kuollutta sikaakin. Soijasuikaleita, pala kaalia, porkkana, pari sipulia, purjoa, valkosipulia, 1 dl makaronia, pakasteherneitä, tomaattipyrettä, vettä, pippuria, laakerinlehtiä, meiramia, mustapippuria, suolaa ja oliiviöljyä.
     Kiehauta ja valuta soija. Silppua kasvikset suikaleiksi. Paista soijaa öljyssä. Lisää kasvissuikaleet ja paista hetki. Lisää vesi ja anna kiehua 20 minuuttia. Lisää herneet, tomaattipyre ja makaroni. Keitä vielä 10 minuuttia. Mausta. Lisäkkeeksi leipää.

Juha-Heikki Tihinen