Kattaus: Kevät?

T:Teksti:

Keväällä mieli kirkastuu, mutta samalla voi lähteä järkikin. Nirsk-narsk sanoo silloin köysi. Aurinko paljastaa maan lisäksi elämän mustuuden. Kevään kuluessa joutuu unohtamaan ylevät uuden vuoden lupauksensa ja tunnustamaan olevansa heikko ihminen. Kevään voi käyttää haaveilemalla kesästä tai ajamalla itsensä täysin piippuun. Auringonvalon lisäksi päätä voi sekoittaa rakkaus. Jos ei sekoita, voi kadehtia järjettömiä. Aina voi uhkailla, ettei näe enää ensi kevättä. Se taas piristää muiden mieltä.
      Purjopiiras tarjoaa vihreyttä ennen nurmea tai silmuja. Tarvitset murotaikinaa, puoli kiloa purjoa, sipulin, 150 grammaa kylmäsavulohta, siideriä, voita, 3 munaa, 21/2 dl kermaa, juustoraastetta, suolaa, pippuria ja muskottipähkinää. Silppua siistitty sipuli ja purjo. Paista ne voissa pehmeiksi. Lisää loraus siideriä ja hauduta, kunnes neste on kadonnut. Lisää suikaloitu lohi. Painele taikina vuokaan. Lisää kasvislohiseos. Vatkaa munat, kerma ja juusto ja kaada täytteen päälle. Ripottele kaiken ylle vielä muskottipähkinää. Paista 225 °C:ssa noin 35 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piiras foliolla. Kypsä piiras maistuu kuivan siiderin kera.

Juha-Heikki Tihinen