Agent Provocateur: Siiderin lipittäminen on elämän laimentamista

T:Teksti:

Oireet: Miedot alkoholijuomat ovat nousseet arvaamattomaan suosioon nykynuorison keskuudessa. Kun kaksikymppiset lähtevät baanalle vähän “irrottelemaan”, niin olut ja siideri virtaavat, melkein pieneksi puroksi asti! Väkevien alkoholijuomien vieroksuminen sointuu valitettavan hyvin nuorisomme muutenkin surullisen laimeaan elämänkatsomukseen.

Diagnoosi: Jakomielistä on tämä nykynuorisomme.
     Nuoret haluavat kovasti olla erilaisia, ei-jämähtäneitä ja tiedostavia.
    On helppoa kritisoida kapitalismia, kehitysmaiden riistoa, keski-ikäisiä, kokoomusta, Helsingin Sanomia ja globalisaatiota. Liberaaliuden huippu on äänestää – istutteko nyt tukevasti? – vihreitä.
    Mutta puheet eivät ratkaise vaan teot. Kun 2000-luvun parikymppiset siirtyvät puheista tekoihin, teot paljastuvat merkillisen laimennetuksi versioiksi jaloista puheista. Teot paljastavat nuorissamme asuvan pelokkaan pikkuporvarin, joka ei oikeasti uskalla tai halua tehdä mitään uudenlaista, erilaista tai omaa.
    Tätä sovinnaisuutta laimean elämän kannattajat pyrkivät väistämään hakemalla punk-henkeä Ikeasta. He hylkäävät individualismin ja harhautuvat avoliittoon. He polttavat tupakkaa. Miksi ihmeessä, kun he voisivat sentään polttaa marijuanaa?
    Luonnollista jatkoa tälle sovinnaisuudelle on mietojen alkoholijuomien nauttiminen.
    Nuoret hei, mikä teitä vaivaa? Miksei kukaan halua nykyään enää tulla humalaan? Onhan tätä hieman lattea sanoa, mutta väkevistä alkoholijuomista tulisi paljon hurjempaan ja tolkuttomampaan humalaan kuin siideristä.
    Väkeviä alkoholijuomia puoltaa myös se, että niiden kiskominen ei lihota läheskään niin paljon kuin siiderin kiskominen. Tätä tietoa ulkonäöstään neuroottisesti huolehtivat porvarisnuoret tervehtivät varmasti iloisina.
    Tieteellisesti tarkan Me Naiset -lehden internetsivu kertoo, että kaksi litraa siideriä sisältää peräti 960 kilokaloria. Sen sijaan juomalla reilusti vähemmän, eli litran viskiä, saat vain 2520 kilokaloria, joka onkin kovan jätkän keskimääräinen kalorintarve.
    Ja niin edelleen.

Mitä asialle pitää tehdä: Meidän täytyy luopua mietojen alkoholijuomien lipittämisestä ja oppia nauttimaan alkoholista niin kuin siitä pitää nauttia: terävänä, voimakkaana ja elämänmakuisena!
    Nuoruuden veri virtaa vahvana suonissamme. Miksi laimentaa sitä surkeilla alkoholin korvikkeilla? Miksi meidän pitäisi tyytyä tuijottamaan sisimpäämme siideripöhnässä, kun voisimme etsiä identiteettiämme baaripöytien alta absintin voimalla?
    Meidän täytyy myös lähettää enemmän känniviestejä. Känniviestithän ovat sopivan juopuneessa tilassa lähetettyjä tekstiviestejä, joita ei missään nimessä selvänä lähetettäisi. Känniviesteissä asiat sanotaan niin kuin ne ovat, ja niiden setviminen seuraavana päivänä on mitä mieluisinta kansanhuvia.

Miten todellisuudessa käy: Jos joku keksisi alkoholittoman päärynäsiiderin, se olisi varma nuorisohitti. Sitä odoteltaessa nuorisomme hakee siideristä rohkeutta matkallaan hyvin keskinkertaiseen elämäänsä.

Sami Rainisto