Mr. Wilson (AVP Replica Gold h 4670)

T:Teksti:

Elokuvassa Cast Away Wilsonin lentopallo AVP Replica Gold ­ tai Mr. Wilson kuten Tom Hanksin roolihahmo elokuvassa palloa nimittää ­ on autiolle saarelle joutuneen miehen paras (ja ainoa) ystävä. Pallo on oikeastaan suomalainen laatutuote, sillä Amer-yhtymä osti Wilson Sporting Goodsin vuonna 1989.
    Keinonahasta valmistettu AVP Replica Gold -pallo on Yhdysvaltain rantapallon ammattilaisliigan (American Volleyball Professionals) virallisen pelipallon replica eli näköisesine. Elokuvan ansiosta pallon suosio on ollut Yhdysvalloissa niin suuri, että sille on Ilta-Sanomien mukaan palkattu oma pr-henkilö.
    Diili on Wilsonille hyvä: se ei maksanut elokuvan tekijöille mitään tuotemerkin käytöstä. Pallot annettiin kuitenkin ilmaiseksi.
    Kahdesta kuvauksissa käytetystä pallosta maksettiin äskettäin reilut
    100 000 markkaa molemmista. Huhutaan, että pallo olisi parhaan sivuosan Oscar-ehdokas.

Heikki Valkama