Agent Provocateur: Totuus “kasvihuoneilmiöstä”

T:Teksti:

Oireet:
Joukko varmasti hyvää tarkoittavia ihmisiä lietsoo pelkoa, että teollisuuden hiilidioksidipäästöt kiihdyttävät “kasvihuoneilmiötä”, joka johtaa maapallon lämpenemiseen ja ympäristökatastrofeihin.

Diagnoosi:
Jo keskiajalla druidit ja munkit osasivat tulkita luonnonmullistukset merkiksi Jumalan vihasta ihmisten pahoja tekoja kohtaan.
    Tieteen kaapuun naamioituva ekologinen kirkkokunta väittää nyt samalla tavalla, että muutama hassu rajuilma ja pari lämmintä kesää ovat merkkejä siitä, että teollisuuspäästöt johtavat ilmaston lämpenemiseen.
    Maapallo ei ole koskaan ollut tasalämpöinen paikka, vaan ilmasto on aina vaihdellut voimakkaasti. Vain 20 000 vuotta sitten planeetalla vallitsi jääkausi. Maapallo on ollut myös paljon nykyistä lämpimämpi, eikä kaikki ole loppunut raamatulliseen hävitykseen.
    Ei ole pitäviä todisteita siitä, että ihmisen aiheuttamilla päästöillä olisi mitään vaikutusta ilmaston muuttumiseen. Vain viisi prosenttia ilmakehän hiilidioksidista on lähtöisin ihmisen toiminnasta. Loppu vapautuu taivaalle luonnostaan.
     Ympäristönsuojelu on tärkeä asia, ja vihreä liike on saanut paljon hyvää aikaan tämän tietoisuuden levittämisessä.
    Ja okei, monet tutkimukset viittaavat siihen (käyrillähän voi todistaa mitä tahansa), että maapallon keskilämpötila olisi parin viime vuosikymmenen aikana noussut aavistuksen. Kukaan ei voi kuitenkaan pitävästi osoittaa, että tämä on ihmisen toiminnan syytä.
    Ah, mutta vihreät eivät tarvitsekaan todisteita, heille riittää vankka usko! Tämän uskon varjolla nämä ekoshamanistiset kiihkoilijat pitävät eurooppalaisia hallituksia panttivankeinaan. He vaativat teollisuuspäästöjen vähentämistä. He vaativat kulutuksen vähentämistä. Maailmankaupan rajoittamista. Ja jos mahdollista, paluuta onnelaan, agraariyhteiskuntaan, pellolle.

Toimenpide-ehdotus:
Paras tapa suojella ympäristöä on pyrkiä maailman talouskasvun maksimoimiseen, ei sen leikkaamiseen pseudotieteellisin perustein. Mitä vauraammiksi maat tulevat, sitä suurempi motivaatio ja mahdollisuudet niillä on suojella ympäristöä ja parantaa väestönsä viihtyvyyttä.
    Globalisaation leviäminen lisää suuryritysten läpinäkyvyyttä ja sosiaalista vastuuta. Globalisoituvat yritykset ovat entistä enemmän suurennuslasin alla, eikä niillä ole varaa vahingoittaa ympäristöä.
    Meidän on suhtauduttava hyvin varauksellisesti uudenlaisen elämäntapaturismin omaksuneisiin vaihtoehtonuoriin, jotka suhauttavat faijan visalla yk:n, imf:n, eu:n ja milloin minkäkin järjestön huippukokouksiin vastustamaan milloin mitäkin.

Mitä todellisuudessa tapahtuu:
Maapallon lämpötila saattaapi nousta ja saattaapi laskea, mistäs sitä tietää. “Kasvihuonekaasut” eivät siihen vaikuta.
    Ja kun savu laskeutuu Prahan, Haagin ja Nizzan huippukokousten yltä, huligaanien tuhoja siivoavilla ihmisillä on suuria vaikeuksia ymmärtää, miksi niin monet itseään vihreinä pitävät nuoret vauraista länsimaista ovat niin vihaisia globaalille kapitalismille.

Sami Rainisto