Tohtori Joo Joo: Valkoparta vanha ukki

T:Teksti:

Isä meidän,
joka olet taivaissa,
pyhitetty olkoon sinun nimesi.
Tulkoon sinun valtakuntasi.
Tapahtukoon sinun tahtosi,
kunhan se on samalla myös minun tahtoni eikä vaikuta liikaa kokonaisveroasteeseen tai bensan hintaan, ja kyllä niitä työttömiäkin on tässä maassa hyysätty jo aivan tarpeeksi pitkään,
myös maan päällä
niin kuin Taivaassa,
jossa muuten pikkujoulubudjetti osallistujaa kohti on Ilta-Sanomien mukaan noin kymppitonni.
Anna meille tänä päivänä
meidän jokapäiväinen leipämme,
Roquefortimme, Parman kinkkumme, kahvimme, konjakkimme (vähintään v.s.o.p.) ja käsinkäärityt kuubalaisemme, ja tässä yhteydessä ei sovi unohtaa myöskään asianmukaista humidoria, sillä täsmälleen oikea kosteus on täysipainoisen sikarinautinnon kannalta olennaisen tärkeä asia.
Ja anna meille meidän syntimme anteeksi
niin kuin mekin anteeksi annamme niille
jotka ovat meitä vastaan rikkoneet
(paitsi tietysti kaiken maailman homoille, ryssille, sivareille, kommareille, huorille, kettutytöille, juopoille, narkkareille ja transvestiiteille, ja kyllä se nyt vaan niin on että maassa maan tavalla tai maasta pois);
äläkä saata meitä kiusaukseen,
– tai mitä nyt ehkä kännissä joskus, ja ihan vaan näin meidän kesken: eihän se kuudes käsky kai alun perinkään ollut tarkoitettu niin kirjaimellisesti otettavaksi, vai mitä, kerrankos sitä ihminen työmatkallaan
– vaan päästä meidät pahasta,
sillä sinun on valtakunta,
näin kuvaannollisesti;
ja voima,
tämä on nyt sitä symboliikkaa;
ja kunnia,
no menkööt nyt;
iankaikkisesti,
mitä sitten ikinä tarkoittaakaan,
kunhan vaan pidät mielessä ettei naapurilla ole varaa ostaa isompia Mersuja kuin meikäläisellä eikä pääomavero nouse ensi vuonnakaan yli kolmenkymmenen pinnan, menikö jakeluun, eikä sitten mitään helvetin villasukkia pukin konttiin tänä vuonna,
aamen.