Keskonen on poissa

T:Teksti:

Ylioppilaslehden pakinoitsija Keskonen, filosofian ylioppilas Karri Hannula poistui ennenaikaisesti keskuudestamme. Hannula menehtyi tapaturmaisesti joulukuun 1. päivänä Helsingissä. Karri Hannulan (6.6.1969 – 1.12.2000) menestyksekäs ja näkyvä pakinoitsijan ura käynnistyi Ylioppilaslehdestä keväällä 1997, jolloin hän osallistui nimimerkillä Keskonen lehden pakinakilpailuun. Hannulan sanataituruus teki palkintoraatiin vaikutuksen, ja hän korjasi voiton kilpailussa.
    Kirjoitushaluja puhkunut Hannula pestattiin voiton myötä Ylioppilaslehden vakituiseksi pakinoitsijaksi. Päätoimittajat vaihtuivat, mutta Keskonen jatkoi lukijoiden iloksi kirjoittelua. Ylioppilaslehdessä julkaistiin yhteensä 54 Keskosen pakinaa.
     Kesällä 2000 nimimerkki siirtyi Ylioppilaslehdelle tyypilliseen tapaan uudelle foorumille, Helsingin Sanomien Verkkoliitteen sivuille. Verkkoliitteessä ehdittiin julkaista 14 Hannulan kirjoitusta. Viimeinen pakina käsitteli Lolan runsasta etujoukkoa otsikolla Se on täytetty.
    Keskosen laajaan aihevalikoimaan kuuluivat yhtälailla synkät yksinpuhelut ja ystävyys kuin Maran optiot ja tupakkalaki. Pakinoiden tavaramerkkinä olivat oivaltavat sanaleikit. Samalla Hannula otti voimakkaastikin kantaa eikä päästänyt lukijoitaan helpolla. Pakinoihin sisältyi aina monta tasoa ja satiirin muotoon puettua elämänviisautta.
    Keskonen ehti nousta lyhyen loistokautensa aikana Ylioppilaslehden pakinasuuruuksien – Ollin, Nenän, Johnny Walkerin ja Bisquitin – harvalukuiseen joukkoon. Hannulan sanat jäävät elämään, vaikka hän kirjoittikin viimeisessä Ylioppilaslehden pakinassaan: “Mitäpä noita vanhoja muistelemaan: nostalgia ei ole enää samaa kuin aikoinaan.”

Jarkko Vesikansa, päätoimittaja
1996 – 1997 Jan Erola, päätoimittaja
1998 – 2000 Heikki Valkama, päätoimittaja
2000 – toimituksineen