Tuote: Surrealismi elää sarjakuvassa

T:Teksti:

Parisuhdesarjakuva on muotia, koska Viivi ja Wagner sekä Naisen kanssa -sarjakuvat ovat suosittuja. Kumpikin niistä rikkoo omalla hauskalla tavallaan kerrontatekniikoita.
    Marko Turusen Rakkautta viimeisellä silmäyksellä on surrealistinen parisuhdesarjakuva. Eikä surrealismi tarkoita tässä käsikirjoituksen puutetta – tuota suomalaisen sarjakuvan perisyntiä. Parisuhteen päähenkilöinä seikkailevat pieni avaruusolio Muukalainen ja supersankaritar R-Rautanainen.
    Tänä vuonna Kemin sarjakuvakilpailun novellisarjan voittanut Turunen kuuluu lahtelaisiin sarjakuvapiirtäjiin, ja Rakkautta viimeisellä silmäyksellä -albumin onkin julkaissut Lahti-sarjakuvan pahan pojan Hans Nissenin hallinnoima Ubu -omakustantamo.
    “Mitä enemmän Markoa oppii tuntemaan, sitä enemmän huomaa kuinka omaelämäkerrallinen albumi teemoiltaan on”, Nissen sanoo.

Heikki Valkama

Marko Turunen: Rakkautta viimeisellä silmäyksellä,
UBU (Kreegah!Bundolo!), 50mk.
Vain tilattavissa:
Hans Nissen
Karjalankatu 9 as
1115140 Lahti