Kattaus: Salattua safkaa

T:Teksti:

Salatut elämät on orjuuttanut miljoona ihmistä television ääreen. Ihmiset soittelevat toisilleen ja keskustelevat sarjan tapahtumista. Kyseessä on homojen salaliitto, sillä Kallehan on semmoinen. Sarjassa on kokeiltu myös huumeita, lievää perheensisäistä seksiä, mielisairautta, mutta kenelläkään ei ole vielä koiraa. Tavanomaiseen tapaan sarjan näyttelijät ovat muuttuneet katsojien mielissä esittämikseen henkilöikseen. Pihlajakadun väen asunnoista katsojilla on hyvin hämärä käsitys kuten nuorten koulunkäynnistäkin. Tärkeintä on sarjan jatkuvuus, joka valaa uskoa elämään – ainakin tv-ruudussa elettyyn.
     Taalasmaan Ulla valmistaisi ehkä lettuja seuraavalla tavalla: Litra maitoa, neljä munaa, 2 1/2 dl vehnäjauhoja, hiven suolaa, 1 rkl voisulaa. Vatkaa munat rikki, lisää muut ainekset ja anna turvota tunnin ajan. Paista isoja kreppejä tai pieniä ohukaisia. Isoja ohukaisia voi täyttää suolaisella (muhennokset) tai makealla (hedelmiä ja jälkiruokakastikkeita). Pää- tai alkuruokaohukaiset peitetään juustoraasteella ja gratinoidaan nopeasti uunissa (15 min. 250 °C). Pienet letut maistuvat hillon ja jäätelön kera.

Juha-Heikki Tihinen