Alio: Kuluta katkeraan loppuun asti

T:Teksti:

Kuluttaja on kärsimätön. Kuluttaja on röyhkeä.
    Kuluttaja kadehtii, kerskuu, pöyhkeilee, katkeroituu, käyttäytyy sopimattomasti, etsii omaa etuaan, muistelee menettämäänsä alennusta ja iloitsee vain omistaessaan enemmän kuin lähimmäisensä. Kaikkea hän kestää, kaikkeen hän uskoo, kaikkea hän ostaa.
    Kun olin lapsi, minä puhuin kuin lapsi, minulla oli lapsen mieli ja lapsen ajatukset. Nyt kun olen kuluttaja, olen jättänyt kaiken, mikä kuuluu lapsuuteen, ja sitoutunut pelkkään kuluttamiseen.
    Nyt katselen itseäni kuin kuvastimessa vain nähdäkseni, minkä arvoisia ovat vaatteet ylläni, enkä katsele lähimmäisiäni kasvoista kasvoihin. Ymmärrykseni tarpeistani on vielä vajavaista, mutta kerran se on täydellistä niin kuin mainostaja minut täydellisesti tuntee.
    Ja kunhan kulutan, pysyvät nämä kolme: kotimainen kulutus, kateus ja ahneus. Mutta suurin niistä on ahneus.

Juhana Rossi

Kansainvälistä Älä osta mitään -päivää vietetään 24.11.