Tohtori Joo Joo: Mellakan jälkeen Pikarissa kello kuusi,suora lähetys

T:Teksti:

– Niin, hyvät katsojat, Praha on kaiken alku ja juuri. Keväisin kaupungin valtaavat tankit, syksyisin pankit. Oikeusjuttukin on jo pidetty: syyllisiä ovat lafkat, ja varsinkin Amerikka. Linnaan joutaisivat. Mutta ollaankos siellä Prahassa jo kuulolla?
    – Täällä ollaan, ja just like everyone, I’m writing a banderole! Kuten tiedetään, maailmanpankin urheileva nuoriso on siis kokoontunut tänne Prahaan ottamaan toisistaan rehdisti mittaa mellakka-aitajuoksun ja polttopullopallon merkeissä. Yksikään silmä ei pysynyt avajaisissa kuivana, kun isäntämaan delegaatio otti juhlavieraat vastaan perinteisin tsekkiläisin juhlamenoin.
    – Meillä on nyt tässä vieressä Suomen Pankkia Prahassa oikein kunniakkaasti edustanut pääjohtaja Matti Vanhala. Masa, miltä nyt tuntuu?
    – Kiitos oikein hyvältä. Saako lähettää terveisiä? Pekkarisen Maukalle haluaisin lähettää sellaisia terveisiä, ettei kande liikaa murehtia sitä duunipaikkajuttua. Voin ihan omasta kokemuksesta vakuuttaa, ettei se nyt niin hehkeä homma ole. Ehkä syksyn tupeeneuvotteluissa käy parempi flaksi, että tsemppiä vaan Maukalle niihin.
    – Kiitos Matti. Täällä ei ole enää mitään nähtävää. Siirrymme seuraamaan olumppialaisten suoraa lähetystä Austraaliasta, joten tarjoilija, saisimmeko laskun? Czech please, voimmeko maksaa ylikansallisella valuutalla? Ojennatkos Kake vielä tänne päin sitä absint
    — — —- –(häiriö kansainvälisessä kuvayhteydessä)
    — —– … ja tervetuloa seuraamaan MacOlympialaisten suoraa lähetystä täältä Sydneystä! Minulla on tässä vieressäni Juan Antonio Samaranch Kansainvälisestä Olympiakomiteasta. Juan Antoniolla on meille oikein mukavaa kerrottavaa, mutta käväistäänpäs sitä ennen mainoskatkolla.
     TÄMÄN LÄHETYKSEN TARJOAA MACDONALDS – No niin, hyvät katsojat, tervetuloa takaisin. Tällaista urheiluhengen riemujuhlaa ei olekaan taidettu kokea koskaan aikaisemmin olympialaisten kisojen kunniakkaassa historiassa, vai kuinka, Juan Antonio?
    – Näin on. Televisiointioikeuksilla pystyttiin tämän vuoden kisoissa nyhtämään aivan ennätyksellinen summa rahaa, ja yhteistyö uuden pääsponsorin kanssa on ollut molemmille osapuolille oikein hedelmällistä. Moni urheilun ystävä varmasti muistaakin, että neljä vuotta sitten Atlantassa kisailtiin vielä Colympialaisten merkeissä.
    Uusia rahoitusmuotoja tullaan kehittelemään jatkossakin. Meillä on esimerkiksi tässä valmisteilla mietintö, jossa siirryttäisiin olympialaisissakin formulakisoista tuttuun tallimalliin. Näin saataisiin sponsorit sitoutettua kisoihin entistä tiukemmin, ja ainakin kaverit tuolla Mallun puolella vaikuttivat oikein kiinnostuneilta.
    Jos nyt sen verran vielä livauttais, että kok varmaankin listautuu tässä ihan lähiaikoina. Onhan se nyt synti että pörssit on pullollaan kaiken maailman ammattilaisliigoja, mutta rehtiä amatööriurheilua ei voi ostaa ei sitten millään.
    – Kiitos Juan Antonio, tästä on hyvä jatkaa. Nyt aletaankin sitten innokkaasti odotella Salt Lake Cityn talvikisoja, joissa tullaan varmasti näkemään upeita suorituksia ainakin Machypyssä, ellei sitten sponsori ehdi taas ennen sitä vaihtua.
    Ja mikäpä sopisikaan tähän riemukkaaseen tunnelmaan paremmin kuin Porilaisten marssi! Pasila, olkaa hyvä!
    Tärkeintä ei ole voitto, vaan reilusti sitä kurkkusalaattia.