Kattaus: Jeesus lautasella

T:Teksti:

Jeesus saattoi olla jumalan poika. Ehkä hän oli myös historiallinen henkilö tai sitten ei. Katekismuksessa kerrotaan Jeesuksen tahto sellaisena kirkko sen kulloinkin määrittelee. Dollarissa luotetaan Jumalaan, koska Jeesus ei ollut talousmiehiä. Hän ei kannattanut rahanvaihtoa ja eli muutenkin askeettisesti. Jeesuksen tarkoitusperistä on ollut pientä skismaa jo jonkin aikaa. Selkeän opillisen julistuksen ohella Jeesukselta ei ole jäänyt keittokirjaa, mikä harmittaa monia kustantajia. Jeesuksen kirjoilla olisi varmasti kysyntää. Hän jakoi kuitenkin nälkäisille kalaa ja leipää, joten seuraavassa ohjeessa on molempia.
Juustosilakat

Tarvitset perattuja silakoita tai fileitä, tilliä, juustoraastetta, korppujauhoja, yrttejä, mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta ja voita. Ripottele muut mausteet paitsi tilli avatuille fileille. Asettele silakanmuotoon palautetut fileet voideltuun vuokaan. Ripottele juustoraaste, tilli ja korppujauho kalojen päälle. Voinokareet mehevöittävät. Paista 175 ºC:ssa noin tunnin ajan, kunnes silakat ovat täysin pehmeitä. Tarjoa perunoiden ja salaatin kanssa kylminä tai kuumina.

Juha-Heikki Tihinen