Puolikuu: Kesän menot 26.5. – 8.9. 2000

T:Teksti:

Tsekkaa Helsingin suljetut saaret

Kesällä on neljä mahdollisuutta risteillä ilmaiseksi Helsingin edustan suljettuihin sotilassaariin Kuivasaareen ja Isosaareen, joihin ei muuten ole maihinnousua. Risteilyt järjestää puolustusministeriö yhdessä Suomenlinnan rannikkorykmentin ja Rannikkotykistökillan kanssa.Saarikierrokset ovat lauantaina 17.6. ja 1.7. sekä sunnuntaina 30.7. ja lauantaina 5.8. Lähtö on aina kello 12 Eteläsatamasta, Presidentinlinnan edestä Linnan laiturista. Takaisin palataan kello 18.

Risteilyille mahtuu laivasta riippuen 120-250 matkustajaa, ja ne ovat ilmaisia, mutta niille tarvitaan matkalippu, joka pitää noutaa reissua edeltävällä viikolla Jugendsalista, Pohjoisesplanadi 19.

Remuamaan

Rock-festareita riittää tänäkin kesänä:

16.-18.6. Provinssirock Seinäjoella: Rage Against The Machine, Travis, Kelis, Kent, Asian Dub Foundation, The Bloodhound Gang.

22.-24.6. Nummirock Kauhajoella: Therapy?, Sentenced, Machine Head, Nightwish, Jonna Tervomaa ja Neljä Ruusua.

30.6.-2.7. Ruisrock Turussa: Oasis, Iron Maiden.

7.-9.7. Ilosaarirock Joensuussa: Fantomas, Fu Manchu, Guano Apes, My Dying Bride, Bomfunk MC’s, Children of Bodom, The Crash.12.-16.7. Tammerfest Tampereella: Specials, Selecter, The Beat, RinneRadio, YUP, Ultra Bra, Tehosekoitin.

5.-6.8. Ankkarock Korsossa: Dingo, Pelle Miljoona & Rockers, Sir Elwoodin Hiljaiset Värit, Duplo, Tyrävyö & Jimi Pääkallo, Apulanta, Michael Monroe.

Festareita ja musiikkijuhlia verkossa: www.sjoki.uta.fi/~latvis/rockdata.html ja www.siba.fi/kulttuuripalvelut/musiikkijuhlat.html

Helsinki 450 vuotta 12.6.

Kaupunginjohtaja tarjoaa kahvit, Espalla on vilinää, samoin Savoy-teatterissa ja Valkoisessa salissa sekä Linnanmäellä.Helsinki juhlii monin tapahtumin synttäreitään, mutta Nuorisoasiainkeskuksen järjestämä perinteinen Helsinki-päivän konsertti ottaa varaslähdön bileisiin, sillä ex-Kaivarin konsertit ovat jo aattona ja aatonaattona 10. ja 11.6. Ja paikka on Kaisaniemen puisto, ei Kaivopuisto. 12.6. Kaisaniemessä biletetään muun muassa maahanmuuttajien voimin Caisa’s Comedy Clubilla kello 15-20.

Helsinki-päivän muu ohjelma verkossa osoitteessa www.hel.fi/helsinkipaiva.

Taidetta, elokuvaa, teatteria


13.5.-6.8. Draaman lait:
ankkamaalari Kaj Stenvallin maalauksia Taidehallissa, Nervanderinkatu 3. Avoinna ti-su klo 11-18, ma suljettu, liput 30/20/10 mk.

6.5. alkaen Ugriculture: Gallen-Kallelan Museon vuoden päänäyttelyssä suomalais-ugrilaista nykytaidetta. Gallen-Kallelantie 27, Espoo.

21.6. alkaen Suomenlinnan kesäteatterissa Ryhmäteatterin Valtameren yllä. Sami Keski-Vähälän kirjoittama ja Mika Myllyahon ohjaama komedia kapinasta – tai pikemminkin siitä, miksei kapinaa synny. Liput 110 / 80 mk.

17.-23.6. Midnight Sun Meets Avignon: Sodankylän ja Avignonin elokuvafestivaalit kohtaavat Andorrassa.

31.7.-20.8. Urbaani festivaali: Nosturissa, Huvilateltassa ja Kiasma-teatterissa rapia ja hip hopia sun muuta.

Koonnut Anna-Liina Kauhanen