Martikainen: Totuuden Toimi, johda sinä meitä

T:Teksti:

Tule alas sieltä puusta, Toimi! Pää pensaasta, Petri!
    Se osa kirkkoväestä, joka ei (ainakaan vielä) ole seonnut aivan täydellisesti, pyrkii nostamaan päivän puheenaiheiksi vaikkapa nykyperheiden ongelmat tai syrjäytyneiden ahdingon. Jumalan sanan äänitorvet eduskunnassa taas tuijottavat paheksuen homokuvatulkintoja Raamatun aiheista.
    Ecce homo -näyttelystä on kirjoitettu paljon, mutta ei kylliksi. Niin lystikäs esimerkki on siinä jälleen ilmestynyt osoittamaan Jeesuksen poikien todellisen välittämisen mitan.
    Eduskunnan kristillisimmät siivet levittäytyvät suojelevina yllemme, jottemme voisi nähdä…. mitä? Pörssikeisareiden kritiikitöntä palvontaa? Mielisairaspotilaiden laiminlyöntiä? Uutta amerikkalaishenkistä tulonjakoa, joka huomenissa kampittaa sinutkin katuojaan?
    Ehei, suurin peikko Suomelle on valokuvasarja, joissa esiintyy niitä arveluttavia homoseksuaaleja. Mieleen nousee väkisinkin J. Edgar Hoover, joka ristiinnaulitsi Amerikan homot. Mahtoi sielua kouristaa, kun piti kulissikseen mustamaalata niitä, joiden kanssa olisi tahtonut seksiä harrastaa.
    Jeesus oli anarkisti, oman aikakautensa friikki. Omituinen hippi, jolta oli yksinkertaisesti pakko ottaa nirri pois, niin suuri uhka järjestäytyneelle yhteiskunnalle oli rakkauden sanaa julistava kollo partasuu. Nyt meidän aikamme Pilatukset pesevät kätensä hänen nimissään.
    Eikös Toimi Kankaanniemi ole järjestellyt rakennusbisneksiään tarkoin oman etunsa maksimoiden? Mitä valokuvanäyttely on sellaisen rinnalla, kun kristitty hurskas mies pettää niin luottavaiset äänestäjänsä kuin Herransa sanan opetuksetkin?
    Sex Pistolsin räkäisesti kätkättävät äänensärkijät olivat liikaa sivistyneille korvillemme joskus parikymmentä vuotta sitten. Ei kai saman marionettiteatterin tarvitse taas toistua?
    Sillä kuinka katsoja voi tietää, runteleeko valokuva hänen Jeesus-kuvansa iäisiksi ajoiksi, jos Neittaanmäki ja Kankaanniemi vain niin keksivät väittää. Millainen on se ihminen, joka luottaa juuri heidän sanaansa? Kuka profeetoista on antanut juuri heille tämän viesteistä tärkeimmän: “Ei homojeesuksia Pohjolaan, tai muuten…!”
    Minä en ole vielä nähnyt teoksista kuin pari, mutten aio vastaisuudessakaan tiedustella ensin Toimilta tai Petriltä ohjeistusta kuvien tulkintaan tai jäädä odottamaan, sallitaanko herkän pikkusieluni edes päästä tiukan kristillisen barrikadin läpi näkemään itse.
    En minä tiedä, mikä on naapurilleni hyvästä. Hyvä jos ymmärrän, mitä läheiseni haluavat katsottavakseen. Kuinka kummassa joku minulle vieras voisi uskonsa hurmoksessa sanella, mitä saa nähtäväksemme asettaa?
    Mitähän Jeesus itse mahtaisi tuumata aiheesta? Jos hän nyt astuisi kamarallemme, kaataisiko hän helppoheikkien rahanmonistusjärjestelmiä pörssien käytävillä, vai räyhäisikö homoseksuaalitulkinnoille?
    Kristityt puritaanit todennäköisesti vetoavat pyhään sanaan maalaillessaan ilmestyskirjan petoja valokuvanäyttelyn ylle, mutta sama Raamattu kertoo myös, että Jumala kutsuu ihmistä nimeltä. Silloin kun hän ilmestyy minulle ja kieltää valokuvanäyttelyyn menon, saatan uskoakin. Aiemmin en.

Jarkko Martikainen
jarkko.martikainen@kolumbus.fi