Liisaleena: Taivaalliset öykkärit

T:Teksti:

Minä en usko Jumalaan, en liioin hänen poikaansa Jeesukseen, enkä varsinkaan Pyhään henkeen.
    Olin äskettäin ystäväni häissä ja tulin taas miettineeksi näitä jumalajuttuja. Pappi luki alttarilla Raamatun hempeimpiä pätkiä, joissa vasket kumisevat ja symbaalit helisevät. Herkistelyn päätteeksi lipevä pastori kysyi morsiusparilta: “Jumalan kasvojen edessä ja tämän seurakunnan läsnäollessa kysyn sinulta Kerttu-Annikki…”
    Kerttu-Annikki tahtoi, mutta mitäpä jos olisi kerrankin oltu rehellisiä ja jätetty vasket väliin?
    Mitä olisi tapahtunut, jos pappi olisi lukenut alttarilla pätkän vaikka Jobin kirjasta ja paljastanut Jumalan todellisen olemuksen – sadistisen ja itsetuntovammaisen koulukiusaajan, joka Saatanan kuittailusta provosoituneena kiduttaa viatonta miestä.
    Jumalahan tappoi Jobin lapset ja eläimet ja lopulta siunasi miehen vielä ruttopaiseilla. Kaiken päälle Jumala isotteli täydellisesti nöyryytetylle Jobille: “Minä olen luonut virtahevon!”
    Olen varma, että Jobin kokemukset olisivat saaneet Kerttu-Annikin empimään. Ehkeipä sittenkään juuri tämän Jumalan kasvojen edessä, sillä onhan noita muitakin jumalia. Olympos-vuorikin kuulemma puolillaan.Sinänsä Kertulle ja muille prinsessafiksaatiosta kärsiville Jumalan rikosrekisteri on yks hailee, kunhan saa satuhäät kirkossa.

Taivaallinen prätkäpresidentti

Vastuunsiirto ja valikoivuus ovat kristinuskon perusmekanismeja. Suurin osa kirkkokansasta on rusinapullakristittyjä, jotka allekirjoittavat Raamatusta vain taskulämpimän humanismin ja unohtavat Vanhan testamentin alkukantaisen raakalais-Jumalan.
    Enkä ihmettele heitä yhtään. Vanhan testamentin Jumalasta tulee mieleen prätkäkerhon presidentti, joka vaatii prospect-jäseniltään jatkuvia julmuusnäyttöjä. McOverkill-Jumala vaati esimerkiksi Aabrahamilta, että tämä osoittaa olevansa valmis tappamaan oman poikansa. Halleluja.
    Vanha testamentti on juutalaisten Kalevala, vanhojen äijien horinoista koottu kansalliseepos. Korniuden huippu on se, että kirkon lähetystyöntekijät tuputtavat näitä myyttisiä hahmoja uskonkappaleina kehitysmaihin. Kiristystä muistuttava lähetystyö rikkoo myös kytkykaupan kieltävää lakia: ottakaa meiltä Jeesus, niin saatte kaivon.
    Burundilaisille Daavid ja Aabraham ovat aivan yhtä uskottavia hahmoja kuin Väinämöinen ja Joukahainen. Ja niin ovat itse asiassa minullekin.

Jeesuksen puppugeneraattori

Uhmaikäisen sadisti-Jumalan unohtava rusinakristitty tarjoilee mielellään Jumalan Jeesus-poikaa suurena humanistina, joka asettui aina köyhien puolelle.
    Taas on poimittu vain herkut makeiskorista: Jeesuksen puppugeneraattori jauhoi myös lausuntoja, joista Ben Zyskowicz ja Piia-Noora Kauppikin saavat olla kateellisia.
    “Jokaiselle jolla on annetaan ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on”, Nasaretin mies hehkutti kuvatessaan taivaan tasa-arvofilosofiaa.
    Myös Jeesuksen luontosuhde oli vähintäänkin kieroutunut. Kun viikunapuu ei väärän vuodenajan vuoksi antanut Jeesukselle hedelmää, tämä kirosi koko puuparan. Pahat henget hän ajoi viattomiin possuihin.

Kristinuskon helmasynnit

Kristinuskoa pidetään länsimaisen sivistyksen kulmakivenä, mutta pikemminkin kyse on riippakivestä. Voimme vain aavistella, miten paljon vähemmän maailmassa olisi ollut kärsimystä ilman kirkon kaikkivaltaa.Kirkon mahti perustuu pelotteluun ja on kristinuskon edun mukaista, että suhteessa uskontoon ihmiset säilyvät keskiaikaisina.
    Kirkko alistaa naista, ylläpitää julmuutta ja sotia. Noidat poltetaan roviolla ja homot kirotaan kiirastulella. Galilein ja Darwinin kaltaiset tiedemiehet tuomitaan kadotukseen, koska heidän havaintonsa kyseenalaistavat luomiskertomuksen ja muut iltasadut.
    Jos jonkin muun järjestön syntilista olisi yhtä pitkä, se olisi lakkautettu aikoja sitten.
    Lopuksi ehdotus Skepsis ry:lle: antakaa seuraava Huuhaa-palkinto evankelis-luterilaiselle kirkolle.

    ————–

Vappuna pyysin lukijoilta ehdotusta parhaaksi juomatavaksi. Kossupullolla palkitsen nimimerkki Gonzon, jonka taktiikka perustuu vahvoihin pohjiin. Kapakassa juodaan vain ja ainoastaan vettä. Gonzo oli kipeimmin kossun tarpeessa.

liisaleena@yahoo.com