Keskonen: Piste

T:Teksti:

Miten voi ilmoittaa lopettavansa ilman että liittää siihen jonkun kliseen? “On tullut aika jättää…”. “Jokaisen elämässä tulee vaihe, jolloin….”
    Joka tapauksessa: tämä on viimeinen pakinani Ylioppilaslehdessä. Olen kirjoittanut Ylkkäriin kolmen vuoden ajan, toukokuusta 1997 lähtien. 55 numeroa ja 54 juttua: yksi jäi väliin. Alkoholilla oli osuutta asiaan.Mitäpä noita vanhoja muistelemaan: nostalgia ei ole enää samaa kuin aikoinaan.
    ——————Helsinki.net -lehti on aloittanut ilahduttavan mainoskampanjan ulkopaikkakuntalaisia vastaan. Etenkin turkulaisia lyödään kuin vierasta sikaa.
    Oikein.
    Mitä ne todellakin tulevat tänne parkkeeraamaan?
     “I love Turku”. Pakkohan se on sanoa englanniksi, kun ei samaa lausetta Turun murteella ymmärtäisi kukaan. Helsingissä ollaan Helsingin tavoilla: jos kotiseudun kaipuu alkaa painaa liian raskaasti, niin tervemenoa vaan. Sporalla pääsee steissille, kuten maalaiset tapaavat sanoa.
    On tietenkin totta, että Helsinki kansainvälistyy koko ajan. Vuoden 1952 olympialaisten aikaan musta mies oli suuren hämmästelyn aihe. Tsadin kundi on kuitenkin nykyään tuttu näky katukuvassa.
    Mutta turkulaiset? Jotain rajaa sentään niingo.
    Eipä silti, kyllä turkulaistenkin morkkaamisessa pitää joku tolkku olla. Suuresti rakastamani J. Karjalainen teki komean ylilyönnin kertomalla jossain laulussaan menevänsä Turkkuseen ja kaatavansa viinaa kurkkuseen. Jos olisin turkulainen, niin olisin jo kiskaissut Karjalaista turppaseen moisesta riimittelystä.
    Hangon asukkaat, varokaa.
    Seuraavaksi artisti tulee Hankkoseen ja vetää viinaa kankkoseen.
    Voi kunpa joku rakentaisi taiteilija Karjalaisen asunnon ympärille muurin, jottei Jii enää pääsisi havainnoimaan muuta Suomea! Onhan sillä Väinö: kirjoittakoon siitä pari levyllistä rallejaan.Vaivautuisiko joku hankkimaan tiilet ja laastia?
    Mä tuun jeesaan.
    ——————Vielä loppukaneetti. Jatkan pakinoiden kirjoittamista samalla nimimerkillä Helsingin Sanomien Verkkoliitteessä joka toinen keskiviikko (otsikon olisikin oikeastaan pitänyt olla “piste ja fi”). Tulkaa lukemaan, jos juttuni ovat miellyttäneet. Mikäli eivät ole, niin älkää suotta katsoko peiliin. Syyttäkää minua. Syyttäkää minua, Keskosta.

keskonen@freenet.hut.fi
HS-Verkkoliite: www.helsinginsanomat.fi/klik