Vappulehti: Jupin mustelmat, osa 2

T:Teksti:

1.

30.4.1989 klo 12, Pörssisali “Tästä alkkaa tuottoisa paartnäärship, mä uskon”, Stefan von Fyrkendahl lausuu salamavalojen säihkeessä.Vanha ja uusi raha lyövät kättä Helsingin pörssissä, sillä von Fyrkendahlin Hinterbank ja Luotin liikemiesveljesten Bullet Proof Investments ovat juuri allekirjoittaneet sopimuksen yli 200 miljoonan markan sijoituslainasta.”Yes, man bisnes OK”, Jussi Luoti lataa.”Let’s party!” Kari jatkaa viivana.

2.

Tätä diiliä täytyy juhlia. Satoja miltsejä ei Suomessakaan ihan joka päivä liikutella. Bileporukkaan liittyvät Steffen vaimo Marde ja Luotin veljesten ystävätär, Playboy-malli Kike.Von Fyrkendahlin Cityman pirisee.
“Jämsänkoskella pal… Luotin veljek… onnet… vakuutuspe…” Soittaja on Hinterbankin rahoitusjohtaja Peter Fagneessi. Linja pätkii, sillä Pörssisalissa on huono kenttä.
“Sjutton också”, Steffe kiroaa.”Life on the Fast Lane!” Kike huutaa. Luotit ovat haetuttaneet hänet taksilla Marcus Sedinin Westendin huvilan prevappukemuista. Sedinin juhlissa olivat kaikki: Noimann, Reni ja Cata.”Siis mä en tajuu, mite se Cataki pääs Pleikkariin. Siis mitä viuluviikareit ne sinne seuraavax ottaa?” Kari rauhoittaa Kiken kielarilla. “Sä oot Kike rotunainen.”

3.

30.4.1989 klo 13-14, Havis Amanda Koska on vappuaatto, juhlintaa jatketaan Mantan patsaalla. Ensimmäiset Bollingerit korkataan.Von Fyrkendahlilla on ylioppilaslakki. Hän on Uppsalan ekonomeja.”Pane se lakki sille hylkeelle, Steffe!” Marde kirkuu kuin naurulokki. Aamushamppikset tykyttävät Marden ohimoissa. Häntä ärsyttää Steffen kylmäkiskoisuus.”Tänä vuonna mä en muute aio homehtuu siel Svenska Klubbenin vappulounaalla.”
“Snälla Marja, älä nyt alota”, Steffe tyynnyttelee ja aloittaa saman tien “Helan gårin”.

4.

Kulosaari klo 15. Spontaaneja kun ovat, Luotin veljekset päättävät lähteä muskelivenekaupoille. Porukka pomppaa taksiin ja suuntaa Kulosaareen.Kuliksesta löytyykin sopiva paatti Luotien makuun.”Tää on sama ku Kroketilla Vicessa”, Kari hehkuttaa.
Hevosvoimia löytyy 2 x 225. Pullot taas auki ja Dom Perignonia laseihin. Von Fyrkendahlia hieman arveluttaa Luotin veljesten päihtyminen ennen kaikkea rahasta, mutta myös alkoholista.
“Smail. Te ootte elokuvas”, Kike kihertää uuden vhs-kameransa kanssa.

5.

Kulosaari klo 15.13 “Jusa hei. Kiinnostaisko taide? Mul ois just sulle sopiva Mapplethorpe Espan byroolla.
“Jussin tyylikkyys ei ole jäänyt Mardelta huomaamatta.”Ota vähä skumppaa, Jusu?” Marde heittää. Ilmassa on sähköä. Marden ja Steffen suhde on ollut jo pitkään puhtaasti platoninen jos sitäkään. Porukka huristaa Luotien upouudella muskeliveneellä piknikille Kaivariin. Menuussa on Perrieriä, kuivaa valkkaria ja juppidippi eli porkkanoita, kurkkua, kukkakaalia ja pikkunakkeja.Yrityksistä huolimatta Steffe ei saa millään vaimoaan Mardea kotiin, vaan koko porukka jatkaa juhlimaan Tornin katolle.