Tapahtumat 14.4. – 27.4. 2000

T:Teksti:

YS iltamoi 15.4.

Ylioppilaskunnan soittajat pyrkii konsertti-illallaan tuomaan musiikin ja soittajat lähemmäksi yleisöä. Kolmituntisessa konsertissa on kaksi väliaikaa ja tavallista pidempi ohjelma. Edouard Laloa, W.A Mozartia, Dmitri Shostakovitshia ynnä muita mestareita tulkitsevat solisteina muun muassa viulisti Pietari Inkinen ja sopraano Mirjam Odé.

Vanha 15.4. klo 18. Liput 30/50.

Mieli vapaaksi 19.4.

Turkulaistunut Mike Monroe, Jimsonweed ja Spiha soittavat eläinkokeiden vastaisessa illassa Kulttuuriareena Gloriassa. Järjestävinä tahoina toimivat kiinnostusta herättävät järjestöt Oikeutta eläimille, Pelastakaa Karttulan Koirat ja Kanit sekä Helsinki 2000.

Free Your Mind Gloriassa, Pieni Roobertinkatu 12, keskiviikkona 19.4. Liput 30 mk.

Pirun demokratia 27.4.

Valtiotieteen lisensiaatti Teivo Teivainen väittelee torstaina 27.4. talouden ja demokratian kissanhännänvedosta Perussa. Väitöskirjan otsikko on paljonpuhuva: “Enter Economy, Exit Politics: Transnational Politics of Economism and Limits to Democracy in Peru”. Vastaväittäjänä toimii professori Stephen Gill Yorkin yliopistosta Kanadasta. Väitös kuuluu valtio-opin alaan.

Väitöstilaisuus yliopiston päärakennuksen salissa XIII 27.4. klo 12.

Sixpack ilman olutta

Sixpack goes duos tarkoittaa suomeksi kolmen tanssija-koreografiparin kolmea duettoa Zodiak-tanssiteatterissa. Tekijät ovat tuttuja muun muassa Helsingin kaupunginteatterista ja Suomussalmiryhmästä ja lupaavat “armottoman oikeita aikeita ja mahdottoman hienoa tanssia”.

Sixpack goes duos Kaapelitehtaalla 14., 17., 18., 19., 26. ja 27.4. klo 20. Liput 60/40.

Pääsiäiseksi pohjoiseen

Pohjoisen hiihtokeskusten kulttuuritarjonta on keväthangilla hämmästyttävän kovaa. Pelkästään Levillä soittavat pääsiäisen tienoilla muun muassa Pave Maijanen, Tommi Läntinen, Mamba, Hunajamelonit, Anna Eriksson, Muska, Kaija Koo ja Mikko Alatalo. Kokonaan toinen asia on, kuka lähtee näiden tähtien perässä pohjoiseen.

Kaikki Levistä osoitteessa www.levi.fi.

Koonnut Mikko Metsämäki