Reipas tykitys voitti Eroksen

T:Teksti:

Ylioppilaslehden Eros – eroottisten tarinoiden kirjoituskilpailuun osallistui 66 kirjoitusta 54 eri kirjoittajalta.
    Eroksen pääpalkinnon, 1 500 markkaa, voitti nimimerkki Tepatius Tuulihatun Huskvarnalaista-tarina. Tekstin reipas meno ja suoraviivaisuus miellyttivät raatia, vaikka tarinan sinnetännesyöksynussinta ei suinkaan ole raadin ainoa käsitys erotiikasta. Huskvarnalaisen tyylilaji on enemmän tarinan iskentää kuin kaunokirjallisuutta, ja teksti on hauska. Kirjoittaja lanseeraa napakoita ilmauksia ja kielikuvia.
    Tekstin tykitys antaa anteeksi muutamat rakenteelliset kömpelyydet kuten hankalasti seurattavan aikahyppäyksen ja muutamat kirjoitusvirheet.
    Raati – Ylioppilaslehden toimitus ja raadin puheenjohtaja Ylkkärin kolumnisti ja kirjailija Riikka Ala-Harja – palkitseekin mieluummin rosoisen ja iloisen Huskvarnalaisen kuin jonkin varman päälle sliipatun tarinan.
    Erikoispalkinnon, 500 markkaa, saivat Jukka Laajarinteen kirjoittama Diplomi-insinööri Ollikaisen uusi elämä ja nimimerkki Maiju Varpaan Tulemisen salattu riemu.
    Diplomi-insinööri Ollikaisen uusi elämä oli kirjoituksista ehdottomasti hauskin, mutta ehkä hieman väärässä kilpailussa.
    Tulemisen salattu riemu taas poikkesi massasta edukseen kuvauksellaan parisuhteessa elävien omasta fantasiamaailmasta. Hienoisesta kliseisyydestään huolimatta se oli tarinoista omaperäisimpiä.

Vain vähän uutta seksisanastoa

Kilpailuun osallistuneiden tekstien taso oli kirjava, ja mukana oli seksuaalisuuden koko skaala: tyttö- ja poikarakkautta, sadomasoa, herkistelyä ja tirkistelyä. Vain yhdessä kirjoituksessa oli mukana kakkaelementti, mutta yllättävän monessa oli raaka ja väkivaltainen loppu. Yhdessä tarinassa tultiin raskaaksi ja yhdessä synnytettiin, viidessä käsiteltiin itsetyydytystä. Lähes kaikissa tarinoissa oli mukana yhdyntäkuvaus.
    Vain harva lanseerasi uutta seksisanastoa. Kyrpä, kulli, kanki ja pillu olivat käytetyimmät genitaaleja kuvaavat sanat. Muuten tarinoissa oltiin ajan hermolla: oli tekstiviestiseksiä ja irkkausta.
    Tapahtumapaikkoja oli lukemattomia: ratikka, uimahalli tai sauna, risteily, ranta tai luonto, yleensä kuitenkin makuuhuone.
    Tarinat jakautuivat muutamaan eri lajityyppiin, raadista liiankin selvästi.Urheiluselostusmaisessa pornossa pääasiana oli aktin kuvaus. Useimmiten akti kuvattiin osallistujan näkökulmasta, mutta välillä vinkkeli oli tirkistelijän.
    Romanttisissa novelleissa rakasteltiin aistillisesti: tunnelma, tuoksut, maut, valot ja värit olivat tärkeitä. Tapahtumat saattoivat sijoittua historiaan tai fantasiamaailmaan: oli haaremin kylpylää, viikinkiajan vuonokylää, naiseuden mystistä riittiä, mutta myös uuden suhteen ensimmäistä yhdyntää, neitsyyden menetystä ja kaihomielistä haaveilua. Moni fantasioi ajatuksella, että partneri herättää kesken unien rakastelemaan ikimuistoisesti.
    Taiteellisessa osastossa sanajärjestys oli kiemuraista ja kerronta vihjailevaa. Mukana saattoi olla runoa ja ajatusviivaa. Arkirealismissa taas kuvattiin lapsiperheen vanhempien seksiä, vanhusten suhdetta, opiskelijan arkea.
    Mukana oli myös seksitarinoiden klassikkoja eli panoa junan vessassa tuntemattoman kanssa, kaikkensa antavaa palvelustyttöä.Useimmissa tarinoissa oltiin mukavan itsetyytyväisiä, eikä seksiongelmia juuri ollut. Vain muutamassa tarinassa lauettiin ennenaikaisesti, äiti sai poikansa kiinni itsetyydytyksestä tai kaduttiin jälkikäteen.

Aktin alkamista kuvattiin muun muassa näin:
– Ja kun mies upotti elimensä ihanimpaan luolaan, makeimpaan meteen, yltyi laulu huumaavaksi pauhinaksi tuulten sille vastatessa.
– Sitten Erkki oli Maritan sisällä.
– Nousin pedille ja upottauduin häneen.
– Kuin yhteisestä päätöksestä hän nosti minut kaakeliseinää vasten ja työntyi hitaasti sisään.
– Vihdoin hän työntää kalunsa litisevän kuumaan pimppiini, ja olen kuolla kun tunnen ensimmäiset työnnöt sisälläni.

Orgasmeja kuvattiin näin:
– Koko häpyalue tuntui soivan.
– Samassa kuuma aalto pyyhkäisi ylitseni.
– Voimakas supisteluni saa miehenkin kalun laajenemaan ja syöksemään kuuman laavan sisääni.

Kolmen palkitun kirjoituksen lisäksi raati valitsi kahdenkymmenen finalistin joukkoon seuraavat kirjoittajat ja nimimerkit: Ja munaahan sekin oli vain vailla, Jiri Oliver Taleva, Q, William Lehmusoksa, Vii, Gray, Sasu Nikko, Ola, Ikuisuuden metsästäjä, Rafaelin enkeli, Gleb Huikari, Vitosen veto, R.T, Irina, Rinsessasi, Tristram Mandy ja Vesililja.

Parhaita Eros-paloja

Kevyttä flirttiä
– Onko taskussasi wap-puhelin vai oletko vain iloinen nähdessäsi minut?
– Teidän huultenne muoto ja kättenne kosketus kiehtoo minua. En tunne itseäni varmaksi katsellessani teitä ja silti minussa nousee outo rohkeus.
– Mutta sun genitaalit näyttää tosi seksikkäältä.

Rinta rinnan
– Ja rintasi, elämäni Appalakit, innostuvat kosketuksesta…
– Pian seisot edessäni ylävartalo paljaana, uhkeat rintasi kutsuvasti pystyssä.
– Rinnat levittäytyivät kainaloihin asti.
– Punaiset mansikan nuput nousevat pystyyn terhakkaina.

Realismia
– Vaimoni käy pissalla ja minä sanon lapsille, että pelatkaa rauhassa.
– Emme käytä kondomia, koska Anne syö E-pillereitä.
– Kävelemme sisään eteisen kautta, joka on suurempi kuin oman kämppäni suihku, vessa ja keittiö yhteensä.
– Lääkäriksi opiskellut Marita oli ymmärtänyt aloittaa lantionpohjan lihasten harjoittamisen jo pian synnytettyään ja kyennyt vuosien mittaan tuottamaan taidoillaan Erkille ja itselleen miltei rajattomasti ruumiillista iloa.

Fiilistelyä
– Välillämme ollut eroottinen lataus ei ollut sammunut ensimmäiseen suudelmaan, eivätkä kuluneiden kuukausien hekumalliset yöt olleet haalistaneet vastamaalattua suhdettamme.
– Huokaat syvään ja intohimoisesti ja irrotat kätesi selästäni vapautuaksesi paitasi kahleesta.
– Vuonon neito, kultaiset palmikot, vaalea iho, vaalea nuori hiki, asettuu miehen päälle, miehen alle, päästää Siegfriedin huulilleen, päästää laulun, halun ennen aikojaan.
– Joko se harteikas laukes? No ei lauennut, kun jöpöttää vielä tolleen… ai jaa, nyt blondikin halus et sen munaa kosketetaan. Ei helvetti, blondi on posliini!
– Elämää sykkien paisui penis ja puhkoi hämmennyksen varjon.
– Minusta tuntui kuin sisälläni vyöryisi räjähtämäisillään oleva, mansikanmakuinen hattaratulivuori.
– Hellät kädet painoivat minut tuonne vaistojen ja ihanuuksien onkalolle, jonka kosteankiihkeä intohimoinen kuumuus avautuisi haluilleni.
– Airdhra Kevytjalkainen, käy makuulle piirin sisään, Jumalattaren nimeen.
– Hän muisti tytön värähtelyt kielen tanssiessa napaan painetun hanhenmaksapalleron ympärillä.

Anna-Liina Kauhanen