Keskonen: Ulalla

T:Teksti:

Radio City on Helsingin virallinen rock’n roll -asema.
    Väärin! Aikamuoto mättää.
    Radio City oli Helsingin virallinen rock’n roll -asema. Nykyisellään se on Keravan kolmikymppisten takatukkien datsunsatasiin tähdätty nostalgiapläjäys, formaattiradio forssalaiseen makuun. Radioasemien Timo T.A. Mikkonen.
    Radio City oli aikoinaan paikallisradioiden valtias, eikä suotta: tiskijukkien retoriikka on edelleen kaupungin parasta. Njassa on kunkku nääs.
    Mutta se musiikki!
    Radio Cityn soittolista – SOITTOLISTA – on kuin Ruisrockin ikiteini, joka diggas Hurriganesia jo silloin kun noi räkänokat ei ollu ees pilke faijan puntissa. Remu hei ööööööö! Tsastä sviit kärölaina tajuutsä hei?Muotoilen asian toisin.
    Radio Cityn musiikillisen linjan mukaan Lynyrd Skynyrdin ”Sweet Home Alabama” on maailmankaikkeuden kuulaimpia ja välittömimpiä rock-helmiä.
    Radio Cityn mielestä tästä faktasta on vaiettu jo tarpeeksi.
    Radio Cityn mielestä vääryys voidaan korjata vain soittamalla kyseinen kappale vähintään kerran tunnissa. Useamminkin, jos Koffin mainoksilta jää luppoaikaa.
    Toki Radio Citykin soittaa joskus vaihtelevaa musiikkia. Yleensä siinä aamukolmen tietämillä, jolloin mainostajat uskaltavat vähän höllätä ohjaksia. No nyt saat poika soittaa oman maun mukaan. Mutta ei sitten enempää kuin kaksi biisiä. Ja lyhyitä. Katotaan sit ens viikolla uudestaan.
    Radio Cityllä onkin yleensä soittovalinnoissaan tiukan demokraattinen asenne: yhtä bändiä edustaa aina yksi kappale. Mitä sitä suotta muuta soittamaan, kun kerta levy-yhtiö lähettää CD-sinkkuja ihan ilmaiseksi? Jos tulee paha paikka eli naarmu, niin onhan niissä B-puolikin!
    Poikkeuksia tietysti löytyy: asema soittaa vallan kattavasti sellaisia artisteja kuin J. Karjalainen ja Creedence Clearwater Revival. Jumavittu! Näiden artistien tuotantoon verrattuna ”Jänis istui maassa” on vivahteikkaan monimutkainen sävelkudelma, kerroksellinen ja kiehtovan jykevä musiikkiteos.Torkkuen. Torkkuen. Ränttäpä hyvinkin tänttä.
    Nostalgia on toki mukava asia. Mutta ei nostalgian tarvitse olla yhtä kuin Ostoskanavalta tilattu neljän CD:n kokoelma, jota soitetaan maailman tappiin asti, uudestaan ja uudestaan. Ja uudestaan.
    Ysikuus piste kaks.
    Olisikohan jo aika siirtyä kaksituhatta piste yks -versioon?
    Kaikella kunnioituksella, Radio City. Get on.
    Get on with it.
    Or get off.

keskonen@freenet.hut.fi