Tapahtumat 31.3. – 13.4. 2000

T:Teksti:

Opiskelijaelokuvaa urakalla 11.-15.4.

Illumenation 2000 -opiskelijaelokuvafestivaali esittelee Euroopan tärkeimpien elokuvakoulujen opiskelijatöiden parhaimmistoa. Viiden päivän aikana on tarjolla parikymmentä opiskelijaleffaa ympäri Eurooppaa. Näytösten jälkeen ohjaajat, koulujen edustajat ja yleisö keskustelevat, ja festarien yhteydessä järjestetään myös luentoja elokuvasta kiinnostuneille.

Illumenation 2000 11. -15.4., Mediakeskus Lume, Hämeentie 135, liput 30/25 mk/näytös. Ohjelma verkossa www.uiah.fi/illumenation.

Fridan mies Meksikosta

Espanjalainen taiteilija Diego Rivera (1886-1957) oli Frida Kahlon puoliso ja taiteilijapersoona. Rivera on yksi Meksikon kansallistaiteilijoista, ja hän on tunnettu etenkin monumentaalisista seinämaalauksista, muraaleista. Esillä on myös noin 50 Diego Riveraa ja Frida Kahloa esittävää valokuvaa.

Diego Rivera, Helsingin kaupungin taidemuseo Tennispalatsissa 31.3 – 28.5. Avoinna ti-su 11-20.30, liput 25/20 mk.

Kielletty planeetta

Juice Leskinen on suomentanut mainetta keränneen rockmusikaalin Paluu kielletylle planeetalle, jotta Sibiksen muusikko-opiskelijat ja muut nuoret taiteilijat voisivat rymistellä campisti Helsingin työväenopistolla.

Paluu kielletylle planeetalle -rockmusikaali Helsingin työväenopistolla, Helsinginkatu 26. Esitykset 6., 7., 13., 14., 16.4. klo 19, liput 80/50 mk.

Get inSPYred!

Sari Palosaari ja Thomas Westphal ovat rakentaneet Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaskunnan Into-galleriaan installaatioista ja veistoksista näyttelyn, jota pitää havainnoida vakoojan silmin. Vakoilu on tapa haistella jälkiä ja etsiä vihjeitä päästäkseen toisen ajattelun jäljille, taiteilijat vihjaavat.

Spyrooms – investigation in Space Into-galleriassa , Bulevardi 22, auki ti-pe klo 11-18, la-su 12-16, ilmainen.

Koonnut Anna-Liina Kauhanen