Tapahtumat 17.3. – 30.3. 2000

T:Teksti:

Klezmer-festarit 24.-27.3.

Tukku juutalaismusiikki klezmerin maailmantähtiä musisoi maaliskuun lopulla kaikkien aikojen ensimmäisillä kotimaisilla Klezmer-festivaaleille. Jos saksalainen Colaila, puolalainen Kroke tai unkarilainen Veszprémer Klezmer Band eivät kuulosta tutuilta, aukon sivistyksessä voi paikata teatteri Savoyssa, ravintola Caruselissa ja Teatteri Avoimissa Ovissa pidettävissä konserteissa.

Helsinki Klezmer Festival 24.-27.3. Liput Lippupalvelusta ja Teatteri Avoimista Ovista.

Kaupunkeja ja värejä 16.4. asti

Suomen rakennustaiteen museossa voi vakoilla, kuinka arkkitehtejä tehdään. 8 kaupunkia, 8 väriä -näyttely esittelee, kuinka Tampereen teknillisen korkeakoulun arkkitehtuurin osastossa opetetaan Euroopan arkkitehtuurihistoriaa. Tampereen TKK:n arkkitehtuurin osasto on yksi opetusministeriön valitsemia taiteen huippuyksiköitä 1999-2000.

8 kaupunkia, 8 väriä 15.3.-16.4. Suomen rakennustaiteen museossa, Kasarmikatu 24. Avoinna ti-su 10-16, ke 10-19. Liput10/5 mk.

Sinisen verstaan saavutuksia 20.3.

Helsingin kaupunginkanslian alaisen tuotantokoulun Sinisen verstaan työnäytteitä esitellään kulttuuriareena Gloriassa 20. maaliskuuta. Alle 25-vuotiaat verstaslaiset ovat puoli vuotta suunnitelleet itselleen elinkeinoa. Esillä on teatteripuvustuksia suunnitteleva Ateljee Sartoria, kankaita värjäävä ja banderolleja valmistava Ateljee Rotondo, näytelmiä esittävä Comicco Piccolo sekä animaatioita toteuttava Studio Animo. Livemusiikista vastaavat Superfuzz sekä Freshones.

Be Blu -tapahtuma Gloriassa, Pieni Roobertinkatu 12-14. Ma 20.3. klo 20. Liput 10 mk.

Pressan valta ja valtiosääntö 30.3.

Kaksi kovan luokan julkkista luennoi Porthaniassa torstaina 30. maaliskuuta. Seksikkäät otsikot ”Parlamentaarinen hal- litus ja presidentin valta – Suomen valtiosäännön kestoky- symys” ja ”Eduskunta valtiollisen vallan käyttäjänä” hou- kuttelevat kuulemaan emeritusprofessori Jaakko Nousiaista ja eduskunnan pääsihteeriä Seppo Tiitistä. Luento kuuluu Studia Constitutionalia -sarjaan.

Porthania I 30.3. klo 18.00.

Daadaa daada daada

Dada on aurinko, dada on muna, dada on poliisi monistettuna. Teatteri Kamiina esittää Alfred Jarryn kirjoittamaa ja Harriet Abrahamssonin ohjaamaa dadaistista Kuningas Ubu -näytelmää huhtikuun lopulle asti. Näytelmä on kokoava katsaus 1900-lukuun. Tai sitten ei.

Teatteri Kamiinan Kuningas Ubu Bio New Yorkissa, Unioninkatu 45. Esityksiä 22.4. asti, liput 60/40 mk. Lisäinfoa numerosta 041 511 6940.

Koonnut Mikko Metsämäki