Otsikko: Tapahtumat 3.3. – 16.3. 2000

T:Teksti:

Traakinen Amos 16.4. asti

Amos Andersonin taidemuseossa Yrjönkadulla voi oikealla ajoituksella kiertää kolme kiinnostavaa ja kovin erilaista näyttelyä. Muinainen Traakia -näyttely esittelee tuhansien vuosien takaa bulgarialaisia aarteita, joita itse Midas on ilmeisesti hipelöinyt. Toisenlaisia aarteita on esillä 8. – 9.3., jolloin esillä on Sotheby’sin, kuulun lontoolaishuutokaupan ennakkonäyttö. Esillä on huhtikuussa kaupattavaa vanhempaa pohjoismaista maalaustaidetta. Tuoretta pohjoismaista taidetta taas edustaa Rax Rinnekankaan Spiritus Europaeus -valokuvanäyttely.

Sotheby’s. The Scandinavian Sale -ennakkonäyttö. 8.-9.3.
Muinainen Traakia, kulta- ja hopea-aarteita Bulgariasta 5000 erk.-3000jkr. 16.4. asti.
Rax Rinnekangas: Spiritus Europaeus 24.4. asti.
Amos Andersonin taidemuseo, Yrjönkatu 27, auki ma-pe 10-18, la-su 11-17.

Maailmojen meri myrskyää

Taidehalliin vyöryy 5. maaliskuuta Maailmojen meri, monikulttuurinen ja poikkitaiteellinen tilan, valon, äänen, liikkeen ja tanssin vuoropuhelu. Luvassa on kuvataidenäyttely, tilateoksia, improvisaatioita, musiikkiesityksiä ja iltaesityksiä. Esimerkiksi Arulmoli Sivapalan esittää eteläintialaista klassista tanssia 5., 12., 19. ja 26.3. kello 15.30. Taidehallin studiossa on esillä Elina Moriyan valokuvia suomalais-japanilaisuudesta 26.3. asti.

Cassandra 2000 -projektin Maailmojen meri Taidehallissa, Nervanderinkatu 3, auki ti, to, pe klo 11-18, ke 11-20, la-su 12-17. Liput päivisin 30 mk, iltaesitykset 60/40 mk.

Naistenpäivänä teatteriin

Espanjalainen runoilija Federico Garcia Lorca kirjoitti syviä ja vereviä näytelmiä rakkaudesta ja intohimosta. Nyt Bernarda Alban talon tulkitsee teatteri Kultsa Sörnäisissä ohjaaja Tarja Kaskelan johdolla. Keskiviikkona 8.3., kansainvälisenä naisten päivänä, esitykseen pääsee kaksi naista yhden hinnalla.

Bernarda Alban talo teatteri Kultsassa Sörnäisissä, Käenkuja 6-8. Esitykset 4., 8., 10., 12., 15., 17., 19.3. klo 19. Liput 50/30 mk.

Ylioppilaskameroiden Rytmi

Ylioppilaskameroiden kuvaajien poljennon voi tarkistaa Galleria Emeraldissa Töölönkadulla. Ylioppilaskamerat on kaikille avoin harrastajakuvaajien yhdistys, ja pääosan sen jäsenistä on opiskelijoita. Jäseniä on tällä hetkellä lähes 200, ja yhdistyksen näyttelyjen taso on perinteisesti ollut hyvä. Moni helsinkiläisistä valokuvaajista onkin jossain vaiheessa ollut tekemisissä Ylioppilaskameroiden kanssa.

Rytmi, valokuvia 28.3. saakka Galleria Emeraldissa, Töölönkatu 7. Auki ti-pe klo 12-18, la-su 12-16.

Koonnut Anna-Liina Kauhanen