Hampaissa: Raikasta makeaa

T:Teksti:

Ulkoasu

Kaunista, puhdasta, valkoista. Uuden levyn nimi on Saippua – sillä lienee pesty puhtaaksi myös ennen niin nuhruinen ja sotkuinen Limonadi elohopea -sivusto. Bändisivujen tummanpuhuviin taustoihin tottuneelle sivujen valkoisuus suorastaan häikäisee silmiä, ja tämä nimenomaan positiivisessa mielessä. Ei turhia krumeluureja, vaan selkeyttä ja linjakkuutta.

Navigointi

Sivuilla liikkumisesta ainoat miinuspisteet: on aika turhauttavaa palata aina lähtöruutuun päästäkseen etenemään. Mielestäni linjaa ei olisi rikkonut pieni tekstipohjainen navigointipatteri jossain sivun alalaidassa – käyttäjäystävällisyyttä se lisäisi aika tavalla. Nyt suunnistaminen tapahtuu aina saman valikkosivun kautta rasti ruutuun -menetelmällä, joka sinänsä on mukava skriptikikka, mutta joka sinällään olisi raskas kaikille sivuille liitettäväksi.

Sisältö

Materiaalia on sivuille kerätty vähintäänkin yhtä paljon kuin keskivertobändisivustolla yleensäkin, mutta jostain syystä Limonadi elohopea välittää mukavan kotoista viestiä ja yleisöystävällisyyttä, mihin ei yleensä vastaavilla sivuilla törmää. Kaikki tarpeellinen tieto keikoista, levytyksistä sun muusta on helposti saatavilla mukaanlukien myös menneet keikat (hyvä tsekkauslista!) sekä lisämausteena vielä omat persoonallisemmat osiot, kuten “Erään laulun tarina”. Keikkabiisejäkin saa toivoa – toivottavasti niitä myös toiveiden mukaan esitetään!

Tuomio: 9. Mukava poikkeus valtavirrasta.

Marjut Mutanen