Hampaissa: Bändit ojennukseen

T:Teksti:

Ulkoasu

Bandit-rekisterin ulkoasu on asiallisen karu, mutta tällä kertaa frame-rakenne saa silmissäni synninpäästön. Se ei olisi välttämätön, muttei nyt täysin johda harhaan. Väritys on yllättävän hillitty ottaen huomioon aihealueen, samoin kuvia on vähän, mikä tietysti ilahduttaa hitailla yhteyksillä hiihtäjää.

Navigointi

Sivuilla liikkuminen tapahtuu em. kehysten avulla, josta joko tykkää tai ei. Aina ei ole mahdollista päästä sujuvasti liikkumaan ilman selaimen back-nappia, mikä saattaa ärsyttää jos jokin on ärsyttääkseen. Yllättävän kivutonta sivuilla pujotteleminen kuitenkin on, eikä kaivattua tietoa tarvitse liian monen mutkan takaa etsiä.

Sisältö

”6600 bändiä, 1500 linkkiä, 2800 osoitetta”. Toden totta: sisältöä piisaa, ja toisin kuin saman alan veteraanissa Rockdatassa, on Bandit keskittynyt pääasiassa listaamaan ja rekisteröimään kotimaisia bändinnimiä – ja tarjoaa vielä mahdollisuuden generoida uusia sekä etsiä jo olemassa olevia. Ainakin testipäivänä haku oli jotenkin jumissa, eikä löytänyt oikein mitään kaipaamiani artisteja. Idea kuitenkin hyvä. Arkistosta löytyy muinoin palkittuja bändisivustoja, nyttemmin käytäntöä ei ole enää jatkettu.

Tuomio: 8. Sisältö on kaikki kaikessa.

Marjut Mutanen