Tapahtumat 4.2. – 18.2. 2000

T:Teksti:

Kehitysmaatutkimusta 4.2 – 5.2.

Kehitystutkimuksen seura juhlistaa kotimaisen kehitysmaatutkimuksen 30-vuotista taivalta kehitysmaatutkimuksen päivillä Porthaniassa. Luennot, työryhmät ja paneelikeskustelut ovat kaikille avoimia.

Kehitysmaatutkimuksen päivät Porthaniassa perjantaina 4.2. klo 9.00-17.30. Lauantaina 5.2. paneelikeskustelu klo 10.00-11.30.

Saame soi Savoyssa 4.2. – 6.2.

Kolmen päivän saamelaisputki Savoy-teatterissa tarjoaa nunnukalailai-lauleskelua pätevämpää pohjoisen musiikkia. Perjantaina esiintyy omituista ambientia soittava Wimme Saari, lauantaina kurkkulauluun, murinaan ja ulvahteluun uskova Transjoik yhdessä Ulla Pirttijärven kanssa ja sunnuntaina norjansaamelainen, maailmallakin mainetta niittänyt Mari Boine yhtyeineen.

Saame soi 4.2.-6.2. klo 19.30 Savoyssa, Kasarmikatu 46-48.

Kuvia Hesarilta 5.2. – 27.2.

Ida Pimenoffin valokuvanäyttelyssä esittäytyvät Helsinginkadun tutut hörhöt ja hassut hiihtäjät.

Push firma beige, Helsinginkatu 23. Avoinna ti-pe 12-18, la-su 11-16.

Utopiaa yliopistolla 9.2.

Ympäristöjärjestö Dodona Compon ja HYY:n yhteinen Kaupunkilaiset utopiat -sarja käynnistyy yliopiston suuressa juhlasalissa “utooppisilla pistoilla kaupunkilaisuuteen”. Tilaisuudessa kysytään, onko kaupunki sittenkään kotimme ja uhkaako meitä eläkelaiskaupunginosien saareke. Keskusteluun osallistuvat muun muassa Eero Paloheimo ja Laura Kolbe. Samalla annetaan lähtölaukaus Yhteiset utopiat -kirjoituskilpailulle ja www.utopiat.com -sivulla käytävään keskusteluun.

Utopia 1 Helsingin yliopiston suuressa juhlasalissa 9.2. klo 17-20.

Ismo ja Stefan Labrassa 11.2. – 5.3.

“Nesteet tihkuvat pyhästä rinnasta. Musiikki synnyttää valon. Henkimaailma puhuu pimeää kieltä ja muovi elää. Onko tämä kirkko vai hullujen puutarha?” Onko tämä hullujen apurahataiteilijoiden huijausta vai Ismo Alangon ja Stefan Lindforsin neroutta. Kaapelitehtaalla voi katsastaa, mistä Labrassa oikeasti on kysymys.

Esitykset 11.2.- 5.3. klo 20. Ennakkoliput Lippupalvelusta 130 mk.

Koonnut Mikko Metsämäki