Otsikko: Tapahtumat 18.2. – 3.3. 2000

T:Teksti:

Nettilehdet esittelyssä 7.3. asti

Lasipalatsin elokuva- ja mediakeskuksen näyttelytilassa on esillä 30 kotimaista nettilehteä. Valikoimaa löytyy elokuva-, musiikki-, kulttuuri-, uutis-, urheilu- ja trendilehdistä. Näyttelyn yhteydessä paikalle raahautuu myös nettilehtien tekijöitä. Esimerkiksi torstaina 24.2. voi tutustua leffalehti FreaX:n ja kulttuurilehti Skenetin tekijöihin.

Näyttely avoinna Lasipalatsin mediakeskuksessa ti-pe 12-20, la-su 12-18. Vapaa pääsy.

Keinoälyä Kiasmassa 28.5. asti

Kiasman Outoäly-suurnäyttelyssä on esillä muun muassa monitulkintaisia multimediateoksia, media- arkeologisia installaatioita ja musikaalisia ötököitä. Maailmanluokan mediataiteilijoiden teokset hahmottelevat ihmisen ja tietokoneen suhdetta ja mediateknologian merkitystä kulttuuriimme.

Kiasma avoinna ti 9-17 ke-su 10-22, opiskelijaliput 20 mk.

Jäävuori sulaa 18.2. – 5.3.

Leskeksi jääneen islantilaisäidin mielenterveys järkkyy. Umpimielinen ja itsenäinen tytär Isberg hankkii perheelle rahaa myymällä itseään ja ajautuu henkirikokseen. Tyttären tunnustuksesta asianajajalle rakentuu Sulaminen-näytelmä, jonka ovat Vigdis Grimsdottirin romaanin pohjalta rakentaneet kolme teatterikorkeakoulun opiskelijaa. Sanna Hietalan, Jukka Ruotsalaisen ja Anna Krogeruksen esityksessä kysytään, kuka lopulta on uhri ja kuka rikollinen.

Sulaminen Teatterikorkeakoulun Paahtimon Brecht-salissa, Satamaradankatu 1, klo 20 18.2. lähtien. Ennakkoliput Teatterikorkeakoulun lippukassasta.

Punk’s not death 2.3.

Punk-kulttuurin kaupallistumisen 20-vuotisjuhlan kunniaksi vanhat brittipierut, Buzzcocksit, saapuvat nostalgisoimaan Nosturiin. Bändi heitti debyyttikeikkansa kesällä 1976 Sex Pistolsin lämppärinä Manchesterissa ja jämähti saman tien juoksu- hautaan, josta ei ole sittemmin ylös päässyt.

Buzzcocks Nosturissa 2.3. klo 20. Liput 85 mk.

Tanssikuvia Stoassa 23.2. – 5.3.

Valokuvaaja Sakari Viikan seitsemäs tanssivalokuvanäyttely on esillä Itä-Helsingin kulttuurikeskuksessa Stoassa. Muun muassa Tero Saarisen, Ari Tenhulan ja Anzu Furukawan teoksista otetut kuvat ovat parin viime vuoden ajalta. Viika on kuvajournalismin ja dokumenttikuvauksen ohella kuvannut tanssia 80-luvulta lähtien.

Tanssikuvia n:o 7 Stoassa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus.

Koonnut Mikko Metsämäki