Keskonen: Sairaan kaunis maailma

T:Teksti:

Missit.
Missit ovat Virallisesti Valittuja Kauneimpia, créme de la créme, esimerkkejä ja idoleita suurelle yleisölle. Paitsi tietenkin homovähemmistölle sekä nukketeollisuudelle, joilla on asiasta oma vakaa kantansa: Ken on heistä kaikkein kaunein.
    Misseys on silti jotenkin menettänyt hohtoaan siitä lähtien, kun Armi Kuusela avioitui filippiiniläisen mr. Hilarion kanssa. Suomalaiset miehet pettyivät silloin karvaasti, ja jumalattaren asemassa ollutta Armia manattiin ja sadateltiin: voi Gilin vvvaimo minkä teit!
    Nykyäänhän jumaluusaspekti ei kytkeydy misseyteen enää laisinkaan, sillä näinä aikoina tavallinen ämmä ylenee missiksi yhtä helposti kuin äffästä tulee fis tai ceestä cis.
    Mutta missiglamourin kääntöpuolestakin on puhuttu. Kerrotaan, että misseys on myös rankka asia. Jokaista missiä on riistetty, jokaista missiä on kusetettu, jokainen missi on uhri. Misseys sattuu.
    Jaa-a. Harvoinpa on toisaalta missivuotta jätetty kesken, ainakaan vapaaehtoisesti: voi hyvin päätellä, että ilmeisen paljon saa vettä virrata joessa ennen kuin missi on sippi.
    Ex-perintöprinsessa Carmen Mäkinen kertoi kuitenkin uhmakkaasti Ilta-Sanomien viikonloppuliitteen haastattelussa: “…aloin kirjoittaa kirjaa kokemuksistani. Monelta olisi päässyt itku, jos olisin julkaissut kirjani.”
    Totta. Itse olisin pillahtanut oitis paikalla.
    Misseyteen on näet liitetty ajoittain myös tyhmyyden käsite. Retoriikassa tämä ilmenee siten, että tiätsä ku missejä pidetään ihan tyhminä vaan siks ku aina sanotaan et missit on ihan tyhmiä kerta ne on missejä niinku. Kai. Emmätiiä, tihihi. Nii ja hitsi toi tota maailmanrauha.
    Toista luokkaa edustaa evankelistaksi herennyt Anne Pohtamo: entinen ranskalaisplayboy Jacques de la Fontainen, nykyinen Jeesuksen morsian. Pohtamo hyökkäsi Aamu-TV:ssä presidenttiehdokas Halosta vastaan katsoen tämän “arvomaailmaltaan aivan liian liberaaliksi”, kertoen ettei Halonen “edes edusta Suomen enemmistöä ajattelumaailmaltaan” ja vaatien että “kristillisessä Suomessa olisi kristillisiä arvoja kunnioittava presidentti”.
    On siis ihan halleluja, että Pohtamon mielestä Halonen on se pienempi paha ainoastaan verrattaessa siihen, joka uskovaisten keskuudessa on yleensä se isompi. Ja pistää jotenkin toivomaan, että vaalien jälkeen Pohtamon kotikirkon sakastissa kuuluu kasukan nauru.
    Mutta toisaalta: miksi missit eivät saisi sekaantua politiikkaan? Antaa mennä vaan, mikäli siltä tuntuu.
    Missin löytää vaaleista, jos missi on löytyäkseen.
    Poikkeus tosin vahvistaa säännön.
    Lola
oli tumma.

keskonen@freenet.hut.fi