Hampaissa: Itä poppaa!

T:Teksti:

Ulkoasu

Aikaa ja vaivaa on nähty – jopa niin paljon, että aikaa ja vaivaa kuluu myös siltä, joka tälle sivustolle eksyy tai halajaa. Modeeminkäyttäjänä kierrän sivut kaukaa; yliopiston nopeassa verkossa turhautuminen ei ihan pääse täyteen vauhtiin. Ilman asianmukaisia pluginejä ei sivustosta paljon kostu.Ärsyttävää on se, että tekijöille on ilmeisesti ollut olemassa tasan yksi resoluutio ja näytön koko, koska 800×600-resoluutiolla (joka tietääkseni on vielä se yleisin) ruutua käyteään todellakin sataprosenttisesti, ellei jopa ylikin. Jos joku tykkää kokomustasta kaikenkattavuudesta, niin mikäs siinä: itse inhoan päälleaukeavia isoja ikkunoita, joissa homma pitäisi hoitaa.

Navigointi

Hiukan aikaa ja vaivaa vaatii myös navigoinnin hahmottaminen, mikä on joko virkistävää tai työlästä. Kuvakkeet kun eivät paljon kerro sivujen sisällöistä, joten klikkailemaan joutuu aika lailla mutu-periaatteella. Ilmeisesti tarkoituskaan ei ole käyttää sivuja tehokkaaseen tiedonhakuun, vaan lähinnä ihailla sekä tekijöiden visuaalista taidonnäytettä että vaivaa, mikä on nähty sisällön keräämiseen ja tuottamiseen. Sääli, sillä mielestäni navigointiin olisi kannattanut panostaa vaikka sen kustannuksella, että aina yhtä rasittava taustapimputus olisi jätetty pois (sen toki saa off-asentoon, mutta sen sivulle tuoma mahdollinen lisäarvo jää kyllä hämärän peittoon).

Sisältö

Sivuston parasta antia on sisältö, jossa näkyy tekijöidensä rakkaus musiikkiin. Kehittämisen varaa toki on. Välillä päähuomion varastaa toukokuussa ilmestyvä cd-romppu, toivottavasti syystäkin! Niin ikään ihan hyvä juttu on se, että tietty rajaus on tehty, eikä sivuilla yritetäkään kertoa kaikkea kaikesta. Pohjois-karjalainen musiikkimaailma paljastuu jo yhdellä silmäyksellä niin laajaksi, että kaiken materiaalin läpikäymisen menisikin jo useampi tovi supsikkaasti toimivista yhteyksistä huolimatta.

Tuomio: 8. Ja nämä pisteet nimenomaan sisällöstä, ei käyttäjäystävällisyydestä.

Marjut Mutanen

Eastpop.com