Paikka auringossa

T:Teksti:

Ulkoasu

Jos portaaliajattelu on vieras, saattaa tehdä mieli lähteä vilkkuvilta ja linkkejä linkkien vieressä sisältäviltä sivuilta äkkiä pois. Mutta värit ovat mukavat ja voimakkaat, ei pliisuilua täällä! Kuvaelementtejä on käytetty säästeliäästi, mutta kuitenkin sivujen latautuminen kestää ja kestää jopa yliopiston “supernopeassa” verkossa. Arvatenkin syy on personoidussa palvelussa, jonka sisältö sijainnee jonkinmoisessa tietokannassa.

Navigointi

Ensinäkemältä ahdistaa: minne ihmeeseen tästä suunnistaisi? Mutta klikkailemalla päätyy suunnilleen sinne minne oli aikonutkin. Oman profiilin luominen ja personoitu aloitussivu auttaa kummasti asiaa, ainakin vähän voi runsaudesta karsia pois. Saapahan kuljetettua maailmalla aina linkkilistaa mukana.

Sisältö

Sisältö on pitkälti asiakkaan muokattavissa. Kalenteri, muistio, omat linkit jne. kuuluvat asiaan. Rekisteröitynä käyttäjänä saa myös tilaa omille sivuille sekä ilmaisen sähköpostiosoitteen. Sivuilta löytyy myös vino pino sähköisiä postikortteja ja kilpailuja, joilla voi testata knoppitietouttaan. Uutiset (tietenkin vapaasti valittavilta aloilta) ovat kiitettävästi ajan tasalla ja säätilakin pitää paikkansa (kaupungin voi valita). Jos nyt jotain valittamista pitää keksiä, niin omaa sisältöä sivuilla ei juuri ole, vaan sivusto toimii parhaiten eräänlaisena “mansikkapaikkana”, josta löytyy oikopolkuja vähän joka suuntaan. Hidas latautuminen saattaa tosiaan ottaa ohimoon.

Tuomio: 9. Oiva jäsentely informaatiotulvalle.

Marjut Mutanen