Täysikuu: Tapahtumat 10.12.1999- 19.1.2000

T:Teksti:

Kuollutta kuvaa seinillä
    Valokuvauksen opiskelijat ry:n näyttelyssä on esillä 11 opiskelijan parhaat hetken haltuunotot. Taideteollisen korkeakoulun, Lahden muotoiluinstituutin ja Turun taideakatemian opiskelijoiden kuvissa esitellään niin yhteiskunnallisesti kantaaottavaa dokumentarismia kuin leikittelevän iloista käsitetaidetta.

Valokuvauksen opiskelijat ry:n näyttely Valokuvagalleria Hippolytessä Kalevankatu 18 B. Avoinna ti-pe 12-17, la-su 12-16, suljettu 24.-26.12.

Läheisriippuvuuden demonit
    Jos ihmissuhdehelvettisi ei ole täydellinen, oppia voi mennä ammentamaan Teatterikorkeakoulun esityksestä. Lars Norénin käsikirjoittama Demonit on näytelmä läheisriippuvuudesta. Esityksen on ohjannut Paavo Westerberg, näyttelijäntyön neljännen vuosikurssin opiskelija.

Teatterikorkeakoulun Demonit Kulttuuritalon V-salissa, Sturenkatu 4. Kahdeksan esitystä alkaen 11.12., liput 40/20.

Eno Kiasmassa
    Brian Eno on säveltänyt yhden maailmanhistorian arkisimmista hiteistä, Windows 95:n käynnistysäänen. Omaperäinen multimediamies, ambientin isoisä ja monien huippurokkarien takapiru on myös kuvataiteilija. Kiasmassa on esillä hänen installaatioitaan, jotka eivät nekään ole sieltä ihan tavallisimmasta päästä.

Brian Enon Kite Stories -näyttely Kiasmassa 10.12. – 6.2.

Kuluta Caisassa
    Poliittisesti korrektit joululahjat voi hankkia kulttuurikeskus Caisan joulubasaarista. Tarjolla on kansalaisjärjestöjen, ystävyysseurojen ja taiteilijoiden käsitöitä, kirjoja, herkkuja ja muuta roinaa ympäri maailmaa. Tavaran lisäksi ohjelmassa on elävää musiikkia, lasten Lucia-kulkue, Eeva Ahtisaari sekä – tadaa!!! – joulupukki. Järjestäjinä ovat Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa ja Kehitysyhteistyön Palvelukeskus Kepa ry.

Joulubasaari Kansainvälisessä kulttuurikeskus Caisassa, Kaisaniemenkatu 6 B, 17.-19.12. klo 10-18.


Poliittista teatteria

    Lukemattomissa Suomen kouluissa ja kerhotiloissa kahisevat jälleen toppatakit, kun kansa pääsee piirtämään mieleisensä numeron pressanvaalilipukkeeseen. Illalla Yleisradio laskee Tarmo Ropposen irti kertomaan kuinka korkeita eri ehdokkaiden kannatuspylväät ovat ja mitä tämä tarkoittaa.

Presidentivaalien ensimmäinen kierros sunnuntaina 16.1. Ennakkoäänestys 5.-11.1.