Vastapääkirjoitus: Kaikenkarvaiset ystävämme

T:Teksti:

Päätoimittaja Erola on yllättäen närkästynyt siitä, että akateemista possututkimusta ollaan siirtämässä Kuopioon. Yllättäen siksi, että Dr. Erola on paitsi päätoimittaja, myös maakunnastaan Helsinkiin paenneiden savolaisten heimopäällikkö, Mr. Ebola.

Tällä kertaa kaksoispersoonista äänessä taitaa olla Kirsi Pihan kanssa Cafe Lattea Strindbergissä juonut kolmekymppinen City-Erola, jolle aluepolitiikka on pahempi kirosana kuin Kerava.
    “Jos jengi haluu kert muuttaa etelään, miks jotkut dorkat yrittää estää”, on tämän Erolan ja muun muassa kauppislaisten suosiman piha-aatteen poliittinen agenda.

Cityjuppien samastumista
aluepolitiikkaan ei varmasti helpota se, että eduskunnan viimeinen siltarummuttaja on Mauri “peruukki” Pekkarinen, Jukolan tiuskea rakki. Eläinlääkiksen Kuopioon kyyditystä järkkäilevä pääministeri Lipponen panee Pekkaristakin paremmaksi aluepolitikoinnin saralla. Kyllä, kyseessä on juuri se sama Lipponen, joka on viime vuosina läksyttänyt Pekkarista ja muita kepun ketkuja etujen kähmimisestä maakuntiin.
    Iso-Paavon reipas adjutantti asiassa on ollut hallituksen oma virtuaalilemmikki, opetusministeri Maija Rask. Tämä tiedepolitiikan tamagotchi perusteli eläinlääkiksen pakkosiirtoa Kuopioon myös sillä, että naisvaltaiselle alalla saataisiin näin houkuteltua maakuntien yksinäisiä peräkammarinpoikia.
    Karitsansa tunteva Maija on oikeassa: eläinlääkis on yksi naisvaltaisimmista tiedekunnista. Tänä syksynä opintonsa aloitti 52 opiskelijaa, joista kaksi on miehiä. Tällä logiikalla Kuopiota huomattavasti parempi sijoituspaikka lemmikkieläinlääkäreille olisi Maijan kotikaupunki Kemi, sillä Lapin jänkhillä naisenpuute on Kuopiotakin kovempi. Kemistä olisi myös lyhyt matka Suomen viimeisen karjatalouden muodon, poronhoidon luo.

Jaakko Lyytinen

nunnuka-nunnuka-lae-lae-lai