Puolikuu: Tapahtumat 26.11. – 9.12.1999

T:Teksti:

Kettumaiset päivät
    Kettupäivät, vuotuinen kotimainen lyhytelokuvien ja dokumenttien katselmus, jatkuu vielä viikonlopun. Nähtävillä on kaikkiaan 125 elokuvaa ja videota. Esimerkiksi sunnuntaina klo 13 esitetään Anu Kuivalaisen Musta kissa lumihangella. Ohjelmistossa on myös viime keväisen 3-minuuttisten elokuvien kilpailun satoa.

Kettupäivät 23.-28.11. Kino K13:ssa Katajanokalla, Kanavakatu 12, 10 mk /näytös.

Moskova Helsinskissä
    Moskova vyöryy Helsinkiin lukuisissa kulttuuritapahtumissa. Ohjelmassa on klassisen musiikin ja viihdemusiikin konsertteja, näyttelyitä tsaarin aarteista nykytaiteeseen. Kaupunginteatterissa nähdään venäläistä teatteria ja Finlandia-talon ravintolassa vierailevat moskovalaiset huippukokit. Ohjelmaan kuuluu myös suomalais-venäläinen talousfoorumi Millennium. Parhaiten ohjelmaan tutustuu internetissä osoitteessa www.kaapeli.fi/moskova.

Moskova Helsingissä 99 24.11.-6.12.


Oi oppimisen iloa!

    Viikin Infokeskus Koronassa tv:stä tuttu näyttelijä Tuija Piepponen kertoo kehon kiemuroista ja viestinnän vitseistä kaikille, joita oppimisen ilo kiinnostaa. Maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan opetuksen kehittämishanke Juonto on järkännyt myös muuta ohjelmaa, jossa pohditaan opetusta ja kannustavaa ilmapiiriä aamusta pitkälle iltapäivään. Tarjolla on myös glögiä ja itämaista tanssia rumpujen tahdissa.

Oppimisen iloa -tapahtuma Viikin Infokeskuksessa tiistaina 30.11., Viikinkaari 11 klo 10-12. Tuija Piepposen Kehon kiemurat klo 13.15-14.45 ja glögit 14.45.

Rehtori ja viis muuta veisaa
    Esiintyjälista vakuuttaa: Helsingin yliopiston rehtori Kari Raivio, akateemikko Olli Lehto, hallintojohtaja Sinikka Mertano, professori Fred Karlsson, KHO:n presidentti Pekka Hallberg. Ei, nyt ei ole kyse korkeakouluista, vaan kaikkein korkeimmasta, jouluhartaudesta Helsingin tuomiokirkossa. Musiikista vastaa Cantores Minores ja Cantores Minores seniorikuoro.

Katso ihme taivainen ­ Ecce novum gaudium, jouluhartaus Helsingin tuomiokirkossa maanantaina 29.11. klo 19. Ohjelmia 50/20 mk, etukäteen ostettu ohjelma varmistaa paikan kirkossa.

Varjolapsia
    Sanomatalossa Galerie Anhavassa on esillä kaksi mielenkiintoista taiteilijaa. Marianne Uutinen kyseenalaistaa perinteistä maalaustaidetta ja ruotsalainen Maria Miesenberg käsittelee lapsuuden loppu -tematiikkaa pelottavilla varjolapsillaan. Uutisen työt ovat runsaita ja meheviä ja niissä on paljon katsottavaa. Miesenbergin teosten perustana on taiteilijan perhealbumin valokuvat. Taiteilija on maalannut kuvien henkilöt mustiksi ja valokuvannut teokset uudestaan.

Galerie Anhava, Mannerheiminaukio 3, avoinna ti-pe 11-17, la-su 12-16.