Puolikuu: Tapahtumat 12.11. – 25.11.1999

T:Teksti:

Sykli-tanssia Stoassa
    Kehuttua nykytanssia Itäkeskuksen Stoassa: Alpo Aaltokosken tanssiesitys Sykli. Samalla lipulla näkee ja kokee Syklin lisäksi Ari Tenhulan Once upon a time in the west -esityksen.

Sykli Itäkeskuksen Stoassa 12.-13.11. klo 19 ja 14.11. klo15, liput 60/40 mk.

Yleisö on sulaa vahaa
    Tirehtööri lupaa yleisölle ainutlaatuisen sirkusesityksen, ja ainutlaatuinen siitä tuleekin, sen takaavat pellet Klaus ja Igor. Sirkus Idiotika on PalikkaTuotoksen toteuttama vaha-animoitu lyhytelokuva, johon joensuulaisbändi Kumikameli on tehnyt musiikin. Sirkus Idiotikan kantaesitys on Club Motissa. Elokuvan jälkeen soittaa naisenerginen valkeakoskelaisakti Testicles ja Kumikameli.

Sirkus Idiotika -animaatio 12.11. kello 22.30 Club Motissa, Töölöntorinkatu 2, liput 25 mk.

Valoa kansalle
    Lasipalatsiin on avautunut kahdeksi kuukaudeksi valo- ja lepotila osana Valon Voimat -kaupunkitapahtumaa. Valohoitoon kuuluu vaihtuvia kuva- ja äänimaisemia, valaisevia huonekaluja, valoesineitä ja urbaania designiä. Valohoitajina Susan Elo, Tuija Asta Järvenpää ja Tuula Pöyhönen.

Valohoito Lasipalatsin näyttelytilassa Mannerheimintie 22-24, auki ti-pe 12-20, la-su 12-18.

Elokuvakuvia

    Helsingin kaupungin taidemuseossa Tennispalatsin näyttelytiloissaan on esillä leffamaailmaan liittyviä valokuvia 1940-luvulta nykyhetkiin. Kulissien takaiset kuvat kertovat elokuvien teosta ja tekijöistä. Marilyn Monroesta on mainiota kuvia, ja esillä on muutkin legendaariset Hollywood-tähdet loistossaan ja arjessaan. Näyttelyssä on esillä 206 valokuvaa, ja se on vuonna 1947 perustetun Magnum Photos -kuvatoimiston tuottama.

Magnum Cinema ­ elokuvaa suuremmat valokuvat, Helsingin kaupungin taidemuseo Tennispalatsissa, avoinna ti-su 11-20.30, liput 25/20 mk.