Puolikuu: Tapahtumat 1.10. – 14.10.1999

T:Teksti:

Wessabileet

Monesti parhaat bileet päättyvät pönttöön, mutta nyt vessaa voi juhlia koko illan Vanhalla. Tuskin bileissä ihan paskana tarvitsee olla, ainakin bändit ovat tuoreita tuttavuuksia: Eeva Mäenluoma Band, Arnold Chiwalala & Topi Korhonen, LPB, Raakku & Helmet. Ekstrana arpajaisia ja kilpailuja. Wessabileet järjestää Pääkaupunkiseudun partiolaisten Latriini-kehitysyhteistyöprojekti, jonka tarkoituksena on rakentaa huusseja Senegaliin vuonna 2000 – hyvällä asialla siis ollaan.
Wessabileet Vanhalla keskiviikkona 13.10. liput 40 mk.

Laulantaa vanhalla tyylillä

Kaupungin valtaa tuhat vuotta vanha biitti, kun Lasipalatsin Meteori Books & Caféssa alkaa Runolauluklubi ja Kansallisteatterin Omapohjassa kalevalaisen runolaulukonserttien sarja. Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosaston kahdeksan laulajan Iki-Turso -ryhmä laulaa vanhaan tapaan ilman säestystä juuri niitä biisejä, joita Elias Lönnrot kuuli keruumatkoillaan. Jokaisessa konsertissa on myös laulajien itse sepittämiä uusia runolauluja ja improvisoitu kilpalaulanta. Esitysten jälkeen alkaa runolauluklubi Meteorissa.
Runolaulukonsertit Kansallisteatterin Omapohjassa 5., 12., 19., 24. lokakuuta, 1., 8., 15., 23., 30. marraskuuta, 6., 13., 20. joulukuuta klo 16 ja 19. Liput 50/30 mk. Runolauluklubi Lasipalatsin Meteori Books & Café esityspäivinä kello 21.

Ketun häntä kainalossa

Dokumenttielokuva Sata sukupolvea paljastaa, millaista on 23-vuotiaan turkistarhaajan Markku Tuurnan elämä. Tuurnan vuodesta kertovan dokkarin jälkeen elokuvateatteri Andorrassa järjestetään paneelikeskustelu turkistarhauksesta. Keskustelijoina ovat Tuurna itse, europarlamentaarikko Heidi Hautala, turkistarhaaja Leena Pitkänen, eläintensuojelija Salla Tuomivaara ja Ilkka-lehden päätoimittaja Kari Hokkanen. Puheenjohtajana on toimittaja Timo Harakka.
Turkistarhausdokumentti Sata sukupolvea Andorrassa 8.10 klo 14.30. Paneeli näytöksen jälkeen klo 15.30. Liput elokuvanäytökseen 35 mk, paneeliin voi osallistua myös ilman elokuvan katsomista.

Kuusi naista puutteessa

Ihmisenä olemme ennen muuta puutteessa olevia, toteavat kuusi naista Teatterikorkeakoulun Kino Helsingin näyttämöllä. Näytelmä on Aune Kallisen ohjaama ja Frederico Garcia Lorcan kirjoittama Bernarda Alban talo. Puutteessa riutuvat 3. vuosikurssin näyttelijäopiskelijat Riina Björkbacka, Sanna Hietala, Amira Khalifa, Saija Lentonen, Susa Saukko ja Heli Sirviö.
Bernarda Alban talo, Kino Helsinki, Helsinginkatu 25. 1. lokakuuta klo 14 ja 3., 5., 7., 8., 11., 12., 14. lokakuuta klo 19.