Puolikuu: Tapahtumat 3.9. – 16.9.1999

T:Teksti:

Stadin taivaan alla

Lasipalatsin näyttelytilassa on esillä Eeva ja Simo Ristan valokuvia Helsingin lähihistoriasta ja kadonneista maisemista. Valokuvanäyttelyssä Stadin taivaan alla on esillä noin 150 kuvaa vuosilta 1969-1987. Katso, miltä Itäkeskus näytti, kun paikalla kasvoi kaaleja.
Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24, avoinna ti-pe kello 12-20 ja la-su kello 12-18.

Ylioppilasteatterin Maine

Ylioppilasteatteri aloittaa syksyn komedialla Maine. Näytelmä kertoo vauvana tapaturmaisesti kuolleesta Johan Wahlströmistä, joka palaa maan päälle tutustuakseen ihmiselämään. Aikaa on viisi päivää, ja se on käytettävä hyvin: elämän tarkoitukseen olisi löydettävä vastaus. YT lupailee kovasti jumalaisen pirullista näytelmää, joka nauraa sukupuoliriippumattomasti vähän kaikille. Jaa-a, meneeköhän YT:n maine?
Ylioppilasteatteri, Aleksanterinkatu 23, esitykset 8.9., 11.9., 12.9., 14.9., 16.9., 18.9., kello 19, liput 50/35mk

Siirtolaistaiteilijoita

Euroopassa asuvien siirtolaistaiteilijoiden verkosto EU-MAN, European Migrant Artist Network, järjestää Syyssalonki-näyttelyn Itäkeskuksen Stoassa. Mukana on 22 taiteilijaa eri puolilta maailmaa, muun muassa Japanista, Irlannista, Etiopiasta ja Irakista.
Itä-Helsingin kulttuurikeskus Stoa, Turunlinnantie 1, ilmainen.

Lukukausi alkaa, vihdoin

Lukuvuosi lähtee ryminällä käyntiin: ensin virallisuudet perjantaina 10. syyskuuta kello 12 suuressa juhlasalissa. Sitten avajaiskarnevaaleihin osallistumaan HYY:n ja järjestöjen esittelyihin ja rientoihin. Illalla Vanhalle jammailemaan 1 500 ihmisen karnevaalijuhliin Ville Pusan ja PhilHarmonic Orchestran tahdissa.
Helsingin yliopiston avajaiset 10.9. kello 12 suuressa juhlasalissa. Karnevaalit 14.30-18.00. Vanhan bileet, ennakkoliput 30 mk Porthanian fuksi-infopisteestä 7.-10.9. kello 11-15 sekä Vanhalta.

Sarjiksia tappajakissasta

Tukholmalaisen Gunnar Lundkvistin (s.1958) sarjisura alkoi jo 13-vuotiaana vaihtoehtolehdissä, ja kundia kutsuttiin sarjakuvapiirrännän Mozartiksi. Lundkvistin kissahahmo Klas Katt ei ole mikään kotikisu: se nujertaa sosiaali- hoitajan ja leikkaa tältä korvan, se murhaa estottomasti ja syö uhrinsa.
Galleria Jangva, Mannerheimintie 13 A, avoinna ti-la kello 13-20, su 13-17.