Puolikuu: Tapahtumat 17.9. – 30.9. 1999

T:Teksti:

Olohuoneita

Taideteollisuusmuseossa on esillä olohuoneita 50-luvulta lähtien. Sisustusarkkitehtien järjestön SIO:n 50-vuotisjuhlanäyttelyn vetonaulana on arkkitehtitoimisto Valvomon suunnittelema multivisiokone Sukkula. Olohuoneita analysoidaan myös keskiviikkona 22.9. käynnistyvällä luentosarjalla.
Taideteollisuusmuseo, Korkeavuorenkatu 23, avoinna ti-su klo 11-18. Luennot keskiviikkoisin klo 18.

Naisen vangittu ja vapaa ruumis

Naisen kehosta kiinnostuneet voivat nyt unohtaa miestenlehdet ja lähteä luennolle. Teatterikorkeakoulun avoimen yliopiston ja tutkimusprojekti Kassandra 2000:n toteuttama luentosarja välittää tutkijoiden ja taiteilijoiden näkemyksiä naisen ruumiillisesta identiteetistä. Luentosarjan aloittaa 20.9. kirjailija ja presidentintekijä Kaari Utrio, jonka aihe on “Naisen terveys esiteollisena aikana”.
Luennot maanantaisin klo 18-20. Teatteri Raivoisien näyttämöllä, Fredrikinkadun ja Punavuorenkadun kulmauksessa.

Vanha kunnon teach-in Vanhalla

Sosiologian harmaan eminenssin Klaus Mäkelän 60-vuotispäiviä juhlistetaan Vanhalla ylioppilastalolla 60-lukulaisella teach in -keskustelulla. Tilaisuuteen on pyydetty puheenvuoroja nimekkäiltä tieteentekijöiltä ja kulttuurihenkilöiltä, mutta sana on vapaa kaikille läsnäolijoille. Keskustelun yleisotsikko on “Sietämistä ja sääntelyä”.
Vanhan yo-talon musiikkisali 22.9. kello 15-17.

Militaarimusiikkia

“Komenna itsesi, ystäväsi ja yhteistyökumppanisi kokemaan suurten soittokuntien voimallisuus, kuviomarssiesitysten tarkkuus, ilotulituksen ja uuden tekniikan väriloisto, tanssitaiteen lennokkuus ja erikoisjoukkojen osaaminen.” Näin ryhdikkäästi puffaaa puolustusvoimat syksyn Tattoo-kiertuettaan. 90-luvun alussa maihinnousseet Tattoo-show’t ovat keränneet yli 100 000 katsojaa, joten jokin tässä kai kiehtoo muitakin kuin Aatos Erkkoa.
Tattoo ´99 Helsingin jäähallissa 24.9. klo 19.00. Liput Lippupalvelusta.

Irlanti-festivaalit

Jo 14. kerran irlantilaisen musiikin festivaalit tarjoavat tilaisuuden litkiä kultturellisti kaljaa. Tänä vuonna festivaalin tapahtumat ovat levittäytyneet 19 paikkakunnalle. Pääesiintyjäksi on buukattu The Dubliners -yhtyeessä maineeseen noussut Ronnie Drew, joka esiintyy yhdessä Mike Hanrahanin kanssa Helsingissä ja Turussa.
Shinook esiintyy Tavastialla 2.10.
Ronnie Drew Savoy-teatterissa 24. ja 25.9. klo 19.30.
Festivaaliliput Tiketistä ja Lippupalvelusta.